Lliurament de premis del 29è Concurs de Murals de Sant Jordi de Blanes

1er_Premi_CategoriaA

1er Premi Categoria A

Ahir al migdia es va fer el lliurament de premis del 29è Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi, després que el certamen va tenir lloc el matí d’aquest passat dissabte. L’acte ha tingut lloc a l’escenari que s’ha muntat darrera el Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança.

1er_Premi_CategoriaB

1er Premi Categoria B

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, han encapçalat l’acte. També els han acompanyat dalt l’escenari la regidora Dolors Rubio, així com dos dels membres del jurat del concurs: Esteban Maroto, dibuixant i il·lustrador, i Teresa Baltrons, de l’Àrea de Cultura i Festes.

2on_Premi_CategoriaA

2on Premi Categoria A

Per la seva banda, l’escriptor i historiador local Aitor Roger ha actuat com a mestre de cerimònies. Els obsequis han consistit en diversos lots amb productes per pintar i dibuixar cedits per l’empresa Alpino, que des de fa cinc anys col·labora en el certamen cedint el material de pintura per realitzar els murals.

2on_PremiCategoriaB

2on Premi Categoria B

Dos primers premis i un accèssit per a cada categoria

El concurs està dividit en dues categories, i inclou dos premis i un accèssit en totes dues. En la categoria “A”, per a nens i nenes de 8 a 10 anys, el primer premi ha estat pel mural pintat per Sergi Figueras, Martí Garres, Jana Caparrós, Carla Sánchez, Alberto Barbero i Laura Mancera Florek, de l’Escola Quatre Vents.

1Premi_CategoriaA

1er Premi Cagegoria A

El segon premi ha estat per a Marina Morales, Daniela i Adriana Conesa, Lucía Ramos i Damià Pons, de l’Escola Joaquim Ruyra. Finalment, l’accèssit l’han guanyat Lorien Solé, Georgina Nieto, Noa Señoron, Sara Garriga, Miguel Reca i Fatumata Jerreh, de l’Escola Quatre Vents.

1Premi_CategoriaB

1er Premi Categoria B

Per la seva banda, en la categoria “B” per a escolars d’11 i 12 anys, el primer premi l’han guanyat Sara Jiménez, Mireia Galera, Júlia Maynou, Aina Figueras i Emma del Hoyo, de l’Escola Quatre Vents. El segon premi ha estat pel mural de Pau Vera, Miguel Rizo, Mirko Privitera, Hugo Campí i Oriol Domínguez. Per últim, l’accèssit ha estat per Daniela García, Celia Pérez, Arai Cervilla, Ainoa Vallés, Valentina Mellado i Clàudia Castillejo, de l’Escola Sa Forcanera.

Accèsit Categoria A

Accèsit Categoria A

Actuacions de la Mini Bandeta i la Bandeta

Abans i després del lliurament de premis als guanyadors i guanyadores, l’acte ha anat embolcallat per la música que han ofert dues formacions musicals: la Bandeta i la Mini Bandeta de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria. En primer lloc han actuat els membres de la Mini Bandeta –que es distingeixen per lluir una samarreta de color blanc-, i que han ofert una selecció de bandes sonores de conegudes pel·lícules.

Accèsit Categoria B

Accèsit Categoria B

Després del breu parèntesi que ha suposat el lliurament de premis, els han substituït dalt l’escenari els joves músics de la Bandeta, que s’identifiquen amb una samarreta de color vermell. La formació també ha fet gaudir al públic assistent amb una actuació farcida de bandes sonores.

Concert Bandeta

Concert Bandeta

Val a dir per últim que enguany el 29è Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi es va haver de traslladar a una de les pistes de l’Antic Paveló Municipal d’Esports en previsió de les previsions meteorològiques, que anunciaven pluja per ahir al matí, quan va tenir lloc.

Tot i que finalment la pluja no va fer acte de presència fins a la tarda, quan les parades de llibres i roses que hi havia al carrer van haver de plegar a corre cuita, una altra cosa que preocupava a l’organització era poder preservar la integritat de les obres. També es van tenir en compte com els bassals que hi havia a la part de terra del passeig on s’ha allotjat durant aquests darrers anys el certamen.

Fotos: Ajuntament de Blanes