Prop de 800 escolars participen al 29è Concurs de Murals de Sant Jordi a Blanes

murals_16aUn dels actes més multitudinaris que ha tingut lloc aquest dissabte a Blanes en motiu de la Diada de Sant Jordi ha estat el Concurs de Murals al Carrer, que engany ja ha arribat a la seva 29a edició.

En previsió del mal temps que es portava anunciant des de fa dies, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes va decidir traslladar-lo sota cobert, de manera que s’ha allotjat a una pista de l’antic Pavelló Municipal d’Esports, molt a prop del centre de la vila. El canvi d’ubicació no ha suposat cap entrebanc perquè el concurs hagi estat, com és habitual, una animada festa compartida per petits i grans, des de les deu del matí i fins la una del migdia.

Aquesta edició ha registrat una participació de prop de 800 escolars dividits en diversos grups, distribuïts en les més de 150 fustes que tenien al seu abast per confeccionar els respectius murals. Com és habitual els escolars s’han dividit en dues categories: la “A” de 3r i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys, i la “B” de 5è i 6è d’educació primària, d’11 i 12 anys.

En la seva organització han col·laborat membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, així com de l’AMPA de l’Escola Sa Forcanera, i s’ha fet des de les deu del matí fins la una del migdia. Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes també ha comptat amb el suport de l’empresa Alpino, que ha cedit el material de pintura per realitzar els murals, així com els obsequis per premiar els guanyadors i guanyadores, consistents en diversos lots amb productes per pintar i dibuixar.

Els nois i noies s’han inspirat majoritàriament en la Llegenda de Sant Jordi, així com en la tradició del llibre i la rosa, i d’altres referents que la imaginació i la inspiració els han dictat. Un cop enllestit el concurs, s’han destriat els guanyadors comptant amb un jurat qualificador format per Quim Torrecillas, tinent d’alcalde de Cultura i Festes; Teresa Ramos, il·lustradora infantil; Alèxia Tarrés il·lustradora; Esteban Maroto, dibuixant i il·lustrador; i Teresa Baltrons, de l’Àrea de Cultura i Festes.

Categoria “A” (3r i 4t d’educació primària de 8 a 10 anys)

– Primer Premi: Mural núm. 48 – Alumnes Escola Quatre Vents
§ Sergi Figueras Puigvert
§ Martí Garres Cornellà
§ Jana Caparrós Dalmau
§ Carla Sánchez Garcia
§ Alberto Barbero Corpas

murals_16b

– Segon Premi: Mural núm. 4 – Alumnes Escola Joaquim Ruyra
§ Marina Morales Serra
§ Daniela Conesa Zamora
§ Adriana Conesa Zamora
§ Lucía Ramos Cruz
§ Damià Pons Gaitan

– Accèssit Mural núm. 47 – Alumnes Escola Quatre Vents
§ Lorien Solé Merino
§ Georgina Nieto Antonio
§ Noa Señoron Casas
§ Sara Garriga Calderón
§ Miguel Reca Figueras
§ Fatumata Jerreh

Categoria “B” (5è i 6è d’educació primària d’11 1 12 anys)

– Primer Premi: Mural núm. 146 – Alumnes Escola Quatre Vents
§ Sara Jiménez Castañón
§ Mireia Galera Grimal
§ Júlia Maynou Gonzalvo
§ Aina Figueras Puigvert
§ Emma del Hoyo Mir

– Segon Premi: Mural núm. 118 – Alumnes Escola Pinya de Rosa
§ Pau Vera Torruella
§ Miguel Rizo Rubio
§ Mirko Privitera Palacios
§ Hugo Campí Rueda
§ Oriol Domínguez Rodríguez

– Accèssit: Mural núm. 100 – Alumnes Escola Sa Forcanera
§ Daniela García Morillo
§ Celia Castillejo
§ Arai Cervilla
§ Ainoa Vallés
§ Valentina Mellado

En previsió que els amics i familiars així com els propis joves artistes vulguin visitar les seves creacions, tant aquesta tarda de 17 a 20 h com demà diumenge de 10 a 13 h la pista 4 de l’antic Pavelló Municipal d’Esports estarà obert amb aquest objectiu.

El lliurament de premis del concurs es farà demà diumenge 24 d’abril a partir de les 12 del migdia al Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança. Després s’ha programat un concert que anirà a càrrec de La Bandeta i La Mini Bandeta de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.

Fotos: Ajuntament de Blanes