La CUP de Blanes critica que PSC i CiU es desentenguessin de la consulta popular sobre la C-32

Votació al Col·legi Pinya de Rosa

Blanesaldi.com

Des la CUP valorem molt positivament la consulta popular duta a terme aquest passat diumenge. Tot i que sempre aspirem a percentatges de participació elevats, els resultats són molt satisfactoris tenint en compte els múltiples entrebancs al procés participatiu, el boicot a la campanya i, sobretot, la poca voluntat i empenta de l’Ajuntament per garantir una major participació ciutadana.

Cal tenir en compte que l’únic precedent a Blanes va ser la consulta popular organitzada per Blanes Decideix l’any 2011 que, organitzada sense cap tipus de recolzament institucional, va aconseguir la participació d’unes 2800 persones. Això posa de manifest que alguna cosa no s’ha fet bé des de l’Ajuntament.

Per part nostra també fem autocrítica i entenem que no hem aconseguit mobilitzar tot el nostre electorat. El mateix ha succeït amb altres formacions polítiques.

Lamentem que alguns partits contraris a la prolongació de la C-32 s’han inhibit durant la campanya i que el fet que el SÍ no s’hagi articulat ha obeït a una clara voluntat de descafeïnar la consulta.

Entenem que PSC i CiU haurien d’haver fet campanya com a organitzacions polítiques partidàries de la prolongació i que per tant ara no estan en posició de desvirtuar els resultats de la consulta, perquè han estat els primers en fer-ho.

D’altra banda, entenem que el funcionament de la votació ha estat impecable i que la tasca duta a terme pels treballadors de l’Ajuntament i els voluntari ha estat encomiable. Entenem que la consulta sobre la C-32 ha fet patent que les consultes populars són factibles i no suposen un problema logístic tan gran com molts partits polítics han tractat de fer veure en múltiples ocasions.

La CUP ens reafirmem en el que ja portem temps defensant: les consultes populars com a eines per començar a superar el marc de la democràcia representativa i apostar per la democràcia directa.

A més cal recordar que molts partits polítics amb un suport electoral similar o inferior al de les xifres de participació de la consulta sobre la C-32 estan legítimament representades al consistori, i fins i tot algunes estan governant el municipi.

En aquest sentit ens semblaria molt pervers que es deslegitimi el resultat de la consulta per poc participativa. Sempre serà més representativa qualsevol decisió presa de forma oberta amb el conjunt de la ciutadania que no pas a porta tancada en despatxos.

Per tant, doncs, entenem que des de l’Ajuntament s’ha d’assumir el resultat de la consulta i cal es faci tot el possible per fer vinculant la rotunda victòria del NO a la prolongació de la C-32. En cas contrari, entenem que l’alcalde haurà de prendre les mesures escaients per tal de no quedar deslegitimat.