El govern de Blanes guanya estabilitat amb la incorporació dels dos regidors d’ERC

nou_govern_blanes1El grup municipal d’ERC, format per Àngel Canosa i Albert Sanz, s’incorporarà a l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, fins ara compost pel PSC i CDC. Així ho han anunciat aquest migdia en roda de premsa l’alcalde Miquel Lupiáñez (PSC) i Quim Torrecillas, primer tinent d’alcalde i portaveu de CDC; i Àngel Canosa, cap de llista d’ERC, i a partir d’ara segon tinent d’alcalde.

En la trobada amb el mitjans de comunicació s’ha donat a conèixer el nou cartipàs municipal que s’ha establert mitjançant decret d’Alcaldia, i que s’haurà de ratificar en un ple extraordinari que s’ha convocat pel proper dilluns, 14 de març. El nou cartipàs canvia la relació de les tinences d’alcaldia, és a dir, aquells membres de la Junta de Govern Local que poden substituir l’alcalde en casos d’absència o malaltia.

En relació als dos nous membres de l’equip de govern, Àngel Canosa, segon tinent d’alcalde, encapçalarà Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, així com l’Oficina d’Atenció Municipal Integral al Ciutadà i l’Oficina de Consum, àrees que fins ara estaven gestionades per Nicolás Laguna.

Al número dos d’ERC, Albert Sanz, se li han delegat les àrees d’Educació –que havia portat l’exregidora del PSC Susana Ramajo-; Participació Ciutadana i Ràdio Blanes –que gestionava directament l’alcalde- i Mobilitat, que encapçalava el regidor de CDC, Juanjo Navarro.

Respecte les tinences d’alcaldia, la tercera tinent d’alcalde és Pepa Celaya (PSC); el quart Juanjo Navarro (CDC); i el cinquè Nicolás Laguna (PSC). El mateix decret també ha estipulat les àrees de govern que han passat a ser responsabilitat dels dos nous regidors que van prendre possessió del seu càrrec al ple ordinari del passat 25 de febrer. Dafne Galvany (CDC) encapçala Promoció de la Ciutat, que comprèn també Turisme, Fires, Comerç i Empresa; i Mariu Ros (PSC) té delegada l’Àrea d’Acció Social i Cooperació i Solidaritat.

Àngel Canosa, Miquel Lupiáñez i Joaquim Torrecillas

Àngel Canosa, Miquel Lupiáñez i Joaquim Torrecillas

Cooperació en comptes de competició

Lupiáñez ha recordat durant la roda de premsa que, quan després de set mesos de legislatura van anunciar que plegaven dues regidores de l’equip de govern, va plantejar a la resta de forces polítiques que volguessin incorporar-se per treballar pel què ha anomenat “Projecte de Blanes”.

En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que la única opció que ha rebut en positiu ha estat la d’ERC, a qui ha agraït que s’hagi incorporat «en la tasca de treballar en el projecte en comú de Blanes. ERC s’incorpora amb dues persones que ens ajudaran a portar a bon port els projectes i la gestió municipal, i que a més ens donaran estabilitat».

Per la seva banda, Àngel Canosa, ha manifestat que «venim aquí a treballar i a sumar per continuar aquesta singladura. No negarem que per a nosaltres és una oportunitat, i tenim clar que farem un esforç comú per arribar a aquest port tots junts». Per la seva banda, el portaveu de CDC s’ha sumat a les manifestacions expressades per Miquel Lupiáñez: «Agraeixo les aportacions d’ERC per millorar el ‘full de ruta’ de govern».

Joaquim Torrecillas també s’ha referit a les paraules de l’alcalde respecte la tasca en comú que han dut a terme des del PSC i CDC: «Les persones hi tenen molt a veure. Tal i com ha dit l’alcalde, cooperem i no competim, igual que farà ERC. Fins ara hem viscut vuit mesos de legislatura en què hem compartit la tasca. En la diversitat d’opinió hi ha més riquesa per tirar el poble endavant».

Preguntats pels periodistes respecte l’oferiment expressat pel cap de llista del PP, Salvador Tordera, per treballar en la gestió municipal, tant Lupiáñez com Torrecillas han coincidit en valorar-ho de manera positiva: «Seria un valor afegit que pot aportar la seva experiència a l’equip de govern». Si bé no han concretat durant la roda de premsa que hi hagi res definit, no han descartat negociar com podria ajudar per treballar per Blanes, encara que sigui des de fora l’equip de govern «per l’important bagatge que significa el coneixement que té de la població».

Fotos: Ajuntament de Blanes