Susana Ramajo, regidora de l’equip de govern a l’Ajuntament de Blanes, dimiteix per motius de salut

La regidora Susana Ramajo

La regidora Susana Ramajo

Avui la regidora socialista Susana Ramajo ha donat a conèixer la seva decisió de dimitir com a regidora a l’Ajuntament de Blanes. Anàlogament a la renúncia que també va presentar la setmana passada la primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, la seva dimissió no serà efectiva fins que se celebri el ple municipal del proper 28 de gener.

Actualment, Susana Ramajo encapçala les àrees d’Acció Social, Educació, i Cooperació i Solidaritat, després que durant el mandat del 2011-2015 ja va ser responsable d’aquestes mateixes àrees. D’altra banda, a principis del 2013 i fins a acabar l’anterior mandat, també va passar a assumir l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Comarcal i l’Oficina de Català.

La regidora ha explicat que, com tothom sap, ja fa temps que pateix problemes de salut greus que ara l’obliguen a haver de disposar de més temps per poder cuidar-se, ja que la seva feina al consistori li consumeix moltes energies. Susana Ramajo ha explicat que «necessito més temps per a mi, perquè la malaltia m’ha passat factura. Els efectes secundaris de la quimioteràpia m’obliguen a fer una dieta molt estricta i un tractament que no és compatible amb la dedicació que esmerço a l’Ajuntament».

La decisió final l’ha acabat de prendre durant les festes de Nadal. «Vaig fer el què sempre he fet quan he hagut de prendre una determinació important: vaig fer una llista amb els pros i els contres i, en aquest cas, no va haver empat i van pesar més les raons que m’empenyien a plegar». El què li demanaven tant la seva família com el seu home, que aquest 2016 es prejubila, també han pesat molt a l’hora d’elaborar aquesta llista: «De fet, han estat ells el qui finalment m’han fet decidir finalment a fer el pas endavant de plegar».

Quatre any i mig com a regidora

Respecte el seu pas per l’Ajuntament, més de quatre anys i mig de la seva vida, només té lloances i guardarà un bon record. «Sento un gran respecte per a totes i cadascuna de les persones que han treballat amb mi durant tot aquest temps. Ara bé, per qui sento un agraïment i un reconeixement en especial per la seva professionalitat és per a tots els tècnics d’Acció Social».

Segons explica Ramajo, si habitualment les tasques que han de desenvolupar en aquesta àrea ja són prou delicades donada la naturalesa dels casos que han de tractar, a aquesta circumstància s’hi ha afegit durant els darrers mesos una dificultat afegida. S’ha hagut de tornar a configurar l’organigrama a causa de la baixa que ha hagut d’agafar el cap del departament, que n’ha estat el seu responsable des de principis de la dècada dels 80, amb la recuperació de la democràcia.

De fet, Susana Ramajo admet que «potser la qüestió més important que m’impedia fins ara donar el pas definitivament era que no estava tranquil·la, patia per la situació que estaven afrontant. Ara, però, amb el nou organigrama que hem dissenyat ja he vist que estaven funcionant prou bé com per no pensar que els deixava en un moment difícil».

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha lamentat la decisió de qui ja va ser companya seva de govern durant l’anterior mandat, però l’ha entès perfectament: «Lamento perdre una persona tan efectiva com la Susana, però a l’hora també crec que, després de tot el què ha hagut d’afrontar, es mereix poder gaudir de la vida. Li ha tocat gestionar políticament temes molt complexos com l’Àrea Social i Educació, i més encara en els temps que corren, en què la crisi econòmica està provocant situacions molt dramàtiques i dures de resoldre».

Lupiáñez ha destacat que Susana Ramajo «és una persona discreta, treballadora infatigable i que ha sabut superar tot tipus de dificultats. La trobaré molt a faltar i li desitjo tot el millor en aquesta nova etapa». Respecte qui la substituirà a l’equip de govern, aquest tema està previst que es tracti en la reunió de l’Executiva del PSC de Blanes que tindrà lloc avui al vespre.

En les Eleccions Municipals del 2011, Susana Ramajo es va presentar en el número 4 de la candidatura del PSC, després que en l’anterior mandat del 2011-2015 –quan va formar part de la llista per primera vegada- ho va fer en el número 5. En la llista de l’actual candidatura, el número 5 l’ocupa el músic i compositor Mario Ros.