Festa del Dia de l’Infant de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa per la Campanya de Joguines

joguines15aLa Festa del Dia de l’Infant que es va celebrar aquest passat dimarts a Blanes finalment ha tingut un balanç positiu en conjunt, després del canvi d’emplaçament que es va haver de fer en relació a anteriors edicions, a causa de les eleccions del 20-D.

Així, es calcula que van assistir al llarg de tota la jornada més de 400 persones, recollint-se més de 150 joguines noves, a banda d’uns 200 € fruit de les diferents activitats que s’hi van realitzar al matí i a la tarda. Organitzada per Creu Roja Joventut de l’Assemblea Blanes-Lloret-Tossa, amb el suport de l’Ajuntament i diverses empreses i entitats, l’objectiu d’aquest esdeveniment és recollir material i fons econòmics per a la Campanya de Joguines de cada Nadal.

Enguany, el principal canvi que es va haver de fer va ser la ubicació de la Festa del Dia de l’Infant, que es va allotjar a la Plaça dels Països Catalans, al costat de l’antic pavelló municipal d’esports, enlloc de fer-ho a la Plaça dels Dies Feiners. La modificació es va haver de fer perquè la plaça està reservada per la Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners perquè s’hi puguin fer actes de campanya.

joguines15b

Activitats i actuacions al llarg de tot el dia

Malgrat el canvi d’emplaçament, doncs, el balanç que se n’ha fet és en conjunt positiu. La festa es va començar a animar quan van deixar de caure les quatre gotes comptades de primera hora del matí i, cap a les 12 del migdia, el sol va començar a lluir amb més decidida intensitat. Precisament pels volts d’aquesta hora va ser quan va tenir lloc la primera de les actuacions que s’havien preparat per animar l’activitat festiva.

Es tractava de la Sessió de Contacontes a càrrec de Mercè Domènech, que va tenir entretinguda la canalla i els familiars que els acompanyaven durant una bona estona amb una narració on, com és costum, es requereix l’activa participació dels infants, que van gaudir, entre d’altres narracions, de la història titulada De què fa gust la lluna?. Les altres activitats extraordinàries que també es van anar fent al llarg de la Festa del Dia de l’Infant ja es van emplaçar de cara a la tarda.

joguines15c

Així, a primera hora es va oferir una xocolatada per berenar, i pels volts de les sis els membres de l’Associació Country Blanes van oferir una exhibició de balls que, amb la seva encomanadissa tonada, van contribuir a animar encara més l’ambient de la festa. Per últim, la darrera actuació va ser la que van oferir el duet format per Shanilee i Raquel, que van cantar diverses cançons prou conegudes pel públic congregat al recinte. Tant aquesta actuació com la del Contacontes es van emplaçar a un particular escenari sonoritzat i il·luminat amb la col·laboració de l’empresa ZigZagZug.

Val a dir que, a banda d’aquestes actuacions, l’espai de la Plaça dels Països Catalans va estar oferint al llarg de tot el dimarts diversos entreteniments pensats per a la canalla. Com ja ha esdevingut un costum, un dels més celebrats és el Parc d’Inflables, comptant amb el suport d’OKTitants, on hi havia diverses figures perquè els nens i nenes saltessin, pugessin i baixessin tants cops com les ganes els deixaven, si bé aquest és un aspecte en el què demostren ser certament incansables.

També hi havia un mural estès al terra que s’havia d’omplir de colors, amb unes instruccions que incloïen el lema de la Campanya de Joguines: “Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d’ajudar, posa en marxa la teva solidaritat”. Es podia omplir de color des d’una pilota fins a un os de peluix, passant per un tren, una nina i un ninot, o bé un tambor. Les arts plàstiques també estaven presents en un altre taller de dibuix, i dos altres de manualitats que ensenyaven la canalla a fer-se el seu propi ninot de Nadal.

Ara bé, el taller que va tenir més clientela durant tot el dia era el de maquillatge, on dues voluntàries de Creu Roja transformaven nens i nenes en fantàstics personatges gràcies a les seves expertes mans. Un futbolí, un photocall d’Instagram i un altre de Creu Roja eren d’altres entreteniments que es podien trobar a la festa, que va començar a les 10 del matí i es va allargar fins a quarts de vuit del vespre.

Nit de Monòlegs al Teatre i altres activitats

La següent activitat extraordinària que ha organitzat Creu Roja Joventut de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa a benefici de la Campanya de Joguines tindrà lloc al Teatre de Blanes el proper divendres, 11 de desembre. Es tracta de la Nit de Monòlegs, que promet fer passar una estona entretinguda al públic que s’hi acosti.

joguines15dPer assistir a l’espectacle les entrades es vendran al preu simbòlic de 3,50 €, als quals s’hi poden sumar aportacions voluntàries que es vulguin fer, o bé optar per portar joguines noves, ja que la campanya d’enguany ja no accepta jocs o joguines de segona mà. Les portes s’obriran a 2/4 de 10 i la sessió començarà a les 10 de la nit, amb un repertori a càrrec de vuit monologuistes.

D’altra banda, el mateix divendres, des de les nou de la nit i fins les tres de la matinada, el Morralla, Espai Creatiu allotja una Jam Sesion amb músics de Blanes i rodalia, durant la qual també es recolliran joguines per a la campanya. Per últim, l’endemà dissabte, 12 de desembre a les sis de la tarda, de nou comptant amb la col·laboració de l’Associació Country Blanes, es farà una exhibició de balls country al Casal La Cooperativa, per seguir recollint material.

La recollida de jocs i joguines noves per a la Campanya de Reis 2015-2016 se seguirà fent fins al 29 de desembre a Blanes, mentre que les famílies a qui es repartiran les rebran entre els dies 29-31 a les tres poblacions que abasta l’Assemblea de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa. A Blanes la seu central de recollida és al local de l’entitat, al Carrer Sant Jaume número 12; a Lloret es fa a El Puntet, a la Carretera de Vidreres número 58; i a Tossa a la seu de la Policia Local, a l’Avinguda Pelegrí, 14.