Cap incidència greu a Blanes pel temporal de mar i pluja

La Plata de S'Abanell, avui

La Plata de S’Abanell, avui

El temporal de llevant que va començar a afectar el litoral català aquest passat dimarts no ha originat cap conseqüència greu a Blanes, i s’espera que durant les properes hores continuï sent aquesta la tònica general.

Els dos cossos d’emergència i seguretat de l’Ajuntament de Blanes, Policia Local i Protecció Civil, estan especialment amatents a poder actuar en qualsevol incidència que pugui produir-se a causa de la mala mar i la pluja.

Per això, els seus efectius estan realitzant periòdicament un patrullatge més intensiu, per poder actuar amb la màxima celeritat possible en cas que sigui necessari. En aquest sentit, la única actuació remarcable que s’ha hagut de fer avui al matí ha estat barrar l’accés a la platja de Sa Palomera, a causa de les ratxes de fort vent que hi ha hagut puntualment durant més de mitja hora, combinades amb la pluja i la mala mar que hi havia.

La roca de Sa Palomera, avui

La roca de Sa Palomera, avui

Ha estat precisament durant aquest episodi puntual de fort vent quan Protecció Civil ha decidit tancar el pas instal·lant diverses tanques dissuasòries en les diferents entrades d’accés que hi ha a través de la platja, per garantir la seguretat dels vianants que volien pujar fins a dalt de la roca. Així ha estat després que el cos d’emergències ha salvat in extremis una dona que havia pujat fins al cim de Sa Palomera per fotografiar el fort onatge i, malgrat les ratxes de fort vent estaven amenaçant de fer-la caure al mar, continuava fent fotos.

La platja de Blanes, avui

La platja de Blanes, avui

A banda d’aquesta actuació puntual, no s’han hagut d’implementar cap altre tipus de mesures complementàries de seguretat i/o neteja ni a la platja de s’Abanell ni a la del centre del municipi. Ha estat en aquesta darrera on tan sols s’ha observat una mica de sorra arrossegada de la platja, que ha anat a parar al damunt del Passeig Cortils i Vieta, de manera molt residual.

Des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes s’ha informat que el temporal de llevant que afecta el municipi no és precisament dels més intensos que poden arribar a produir-se, principalment perquè les onades trenquen mar endins i, per tant, arriben molt debilitades a la costa. En aquest sentit, l’alçada de les onades tampoc han arribat a ser rellevants, ja que les més intenses han arribat a ser avui de tan sols dos metres i mig.

Malgrat no s’hagi registrat cap conseqüència greu, tant la Policia Local com Protecció Civil continuaran especialment amatents al seguiment del temporal i la pluja, així com dels comunicats que emet la Generalitat a través del CECAT, ja que hi ha activat el Pla INUNCAT per la incidència de pluja i temporal de mar que hi ha al litoral català, així com en diferents punts del país.

Fotos: Ajuntament de Blanes