ICV-EUiA proposa una bateria de mesures per evitar noves inundacions a Blanes

Avinguda Europa

Avinguda Europa / Ajuntament de Blanes

El grup municipal d’ICV-EUiA ha presentat aquest matí, a l’Ajuntament de Blanes,  un conjunt de propostes per evitar que es produeixin inundacions quan plou amb una certa intensitat en determinats sectors de la vila, amb el conseqüent col·lapse del trànsit de vehicles.

Per aquest motiu, el regidor Víctor Catalan, responsable de Territori i Sostenibilitat de la coalició, ha presentat, en nom de la coalició, diverses propostes per a que siguin incorporades en les properes campanyes de clavegueram i als pressupostos municipals per al proper exercici.

Per un costat, es proposa incloure obres de clavegueram i pluvials per resoldre les gran inundacions que es donen a la rotonda entre l’avinguda Europa i la carretera de Malgrat, on divendres i dissabte van quedar atrapats diversos vehicles. També demanen inversions similars a la rotonda de La Plantera (avinguda Catalunya amb avinguda Europa). Aquests dos punts són dins de la xarxa bàsica de circulació de Blanes i no poden quedar-se col·lapsades d’aigua cada cop que plou.

Tanmateix, proposen obrir nous pluvials que connectin al clavegueram al carrer Anselm Clavé, entre les interseccions amb el carrer Tordera i la rambla Joaquim Ruyra, que amb la reforma de la rambla ha quedat elevada i provoca la retenció d’aigua al final d’aquest carrer i que s’inundi tota la confluència al centre de Blanes.

A més, la formació ha proposat altres petites mesures, com l’adquisició d’una retroexcavadora per a les brigades municipals que permeti obrir les sortides de les rieres i pluvials a les platges o la neteja de rieres. També altres mesures preventives, com el tall del carrer Ample quan hi hagi avís de pluges intenses, ja que el pas de vehicles provoca onades que inunden els baixos i comerços d’aquest carrer.

Per últim, el grup municipal també proposa obrir una línia d’ajudes per cofinançar la instal·lació de bombes d’extracció d’aigua als aparcaments soterranis que estiguin per sota dels col·lectors de la xarxa municipal de clavegueram. Aquests soterranis s’inunden amb molta freqüència i obliguen a tenir una gran dotació de bombers mobilitzada per treure aigua dels baixos. Només dissabte passat, van caldre 4 camions de bombers per extreure aigua d’aparcaments i garatges.

Per Víctor Catalan, aquestes inversions estan totalment justificades i fa anys que venen sent necessàries. “Tenim un seguit d’incidents que es repeteixen de manera crònica cada cop que plou, i nosaltres creiem en la màxima que és millor prevenir que curar, i més quan ja hem tingut ensurts importants causats per les pluges al nostre municipi”.