Cap de setmana a Blanes amb activitas lúdiques, esportives i culturals

fira-atraccions15Des del passat divendres i durant tot el cap de setmana Blanes ha viscut un intens cap de setmana quand falten pocs dies per a la Festa Major de Santa Anna 2015, que s’encetarà el demà 21 de juliol amb el pregó a càrrec de l’atleta local Xavi Marina.

Vilatans i visitants s’han acostat ja a la Fira d’Atraccions que es va posar en marxa la tarda-vespre d’aquest passat divendres, i que continuarà funcionant fins al proper 28 de juliol amb la possibilitat que, com és habitual, pugui allargar-se encara uns dies més si els firaires ho demanen.

Durant aquests tres primers dies milers de persones ja s’han acostat a la fira, alguns per donar un tomb, d’altres per pujar a les atraccions i també hi ha hagut qui ha provat sort a les tómboles, o bé han posat a prova la seva punteria en les parades de tir amb balins amb els clàssics regals de fira, entre d’altres. La fira està instal·lada en dos espais: al Passeig de Mar, on hi ha les parades adreçades al públic infantil principalment; i al Recinte Firal dels Pins, amb atraccions pensades perquè les gaudeixin el públic jove i els adults.

Fira-Atraccions

II Torneig de Futbol Platja

Durant tot el cap de setmana s’han celebrat diverses activitats lúdico-culturals, però també dos esdeveniments esportius prou destacats. Un d’ells, el més participatiu, ha estat el II Torneig Futbol Platja allotjat a la platja del centre del municipi al llarg dels dos dies. Organitzat pel Club Atlètic Blanes amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol i l’Ajuntament de Blanes, aquesta segona edició ha superat en nombre d’inscrits la de l’any passat, havent competit un total de 19 equips.

Els equips provenien majoritàriament de Blanes, però també de Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Vidreres, Hostalric i Barcelona, entre d’altres localitats. Segons els organitzadors, al llarg de tot el cap de setmana s’han aplegat a la platja del centre de la vila centenars d’espectadors, principalment per presenciar la tarda d’ahir diumenge el desenllaç del torneig, amb la final que va enfrontar els equips del Nou Montecarlo i el Crowley’s Irish Pub.

Jugadors de l'equip Nou Montecarlo

Jugadors de l’equip Nou Montecarlo

Finalment es va imposar l’equip del Nou Montecarlo després de jugar un partit de tres parts de 10 minuts de duració cadascuna. Va ser després quan, tot seguit, es va fer el lliurament de trofeus, que van encapçalar el president del Club Atlètic Blanes, Ivan Alaminos; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas; i el delegat territorial a Girona de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet.

A banda dels trofeus que van rebre els vuit primers classificats, l’equip guanyador –el Nou Montecarlo- també va rebre 650 € i diversos obsequis, mentre que el sotscampió –el Crowley’s Irish Pub- va rebre 220 € i diversos obsequis. El tercer classificat va ser l’Hostal Miranda i el quart, el Royal Tennis.

D’altra banda, també es van lliurar plaques i trofeus al millor i màxim golejador del torneig, Òscar Serrano, que havia estat jugador de diversos equips de primera divisió de futbol; Llorenç Gelpí va ser guardonat com a millor porter; Eduard Ibáñez va guanyar la competició de faltes i Pau Martínez –que actualment juga amb l’equip de cadets del FC Barcelona- la de xilenes. Per últim, el veterà jugador de 54 anys, Ramon Gelpí, va ser distingit pel seu fair play.

XIII Trofeu Festa Major de Billar

I, si la veterania és un grau, sense cap mena de dubte el Trofeu Festa Major de Billar que enguany ha arribat ja a la seva 13a edició, n’és un clar exemple. Des de l’any 2001, quan es va disputar la primera edició, cada edició de la competició enfronta diversos jugadors del Club Billar Blanes i de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas de Blanes.

Les partides es juguen en dues modalitats: billar a tres bandes i lliures, i es van disputant al llarg de diverses partides programades al matí i a la tarda del diumenge. L’objectiu de la competició no és tant destriar quins jugadors vencen als altres, sinó passar una estona entretinguda a la seu de l’entitat esportiva, allotjada a l’emblemàtic Primer Casino de Blanes.

Justament per aquest motiu, no es lliuren trofeus als classificats, sinó a tots i cadascun dels jugadors participants. Ahir finalment van ser-ho 15, ja que el 16è que ho havia de fer, Lluís Barnés, no ho va poder assistir al haver de ser hospitalitzat. Per això es va tenir un record en especial per aquest veterà jugador, tal i com van explicar els presidents de les dues entitats organitzadores: Quico Gallart (Club Billar Blanes) i José Luis Merino (Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes), comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Pel que fa als participants, van ser els següents: Eugeni Coll, José Luis Cano, Pere Tarrés, José Luis Merino, Antonio del Moral, Manel Bernabé, Jesús Rodríguez, Heriberto Rodríguez, Francisco Javier Not, Miquel Grimal, Josep Freixes, Jordi Font, Enric Barrera, Carmelo Lara i Francisco Gómez. Es van encarregar de lliurar els trofeus la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, i el regidor d’Esports, Joel Comas. La vetllada es va tancar, com és habitual, amb una fotografia de família de tots els participants i les autoritats.

Fotos: Ajuntament de Blanes