El corredor d’ultra fons Xavi Marina serà el pregoner de la Festa Major de Blanes 2015

Xavi Marina

Xavi Marina

El corredor d’ultrafons Xavi Marina, de 36 anys, sereà l’encarregat enguany de fer el pregó de la Festa Major de Blanes. L’acte es farà el dimarts 21 de juliol a la Plaça dels Dies Feiners.

Xavi Marina explica que el fet d’haver estat triat per ser pregoner de la Festa Major de Blanes li ha produït una emoció inesperada, si bé confessa que en alguna ocasió havia somniat que l’afalagaria molt si algun dia, quan fos més gran, li arribaven a demanar que ho fos. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Txell Salarich, es van encarregar d’anar a trobar-lo i demanar-li que fos el pregoner de la Festa Major 2015, encàrrec que va acceptar de seguida.

Des de llavors, Xavi Marina no ha parat de donar-li voltes al tema. Establint una analogia amb la faceta com a corredor que l’ha fet més conegut i popular a la vila on va néixer i arreu del món, està pensant quin full de ruta seguirà, quin fil argumental planteja als qui el vagin a escoltar: “Tot el dia estic pensant-hi, inclús hi ha moments que em sorprenc parlant jo sol en veu alta, recitant la manera com em presento, quines anècdotes explico, o les vivències i persones que no vull deixar d’esmentar”.

Per començar a fer l’esborrany del pregó que veurà la llum d’aquí a uns dies, Xavi Marina pensa recolzar-se en l’expertesa de diverses persones que puguin ajudar-lo sobre com pot estructurar el seu parlament. El que té molt clar és que vol parlar sobre la vila que, arreu dels nombrosos indrets d’arreu del món on l’ha dut el seu atapeït currículum esportiu, sempre ha dut al cor i ha ajudat a que fos més coneguda. De fet, durant aquests darrers anys l’Ajuntament de Blanes ja ha demanat a Xavi Marina que actués d’ambaixador del municipi en diferents ocasions, principalment en motiu d’haver organitzat esdeveniments turístics i esportius.

Esportista internacional, creador de la Costa Brava Xtrem Running

Xavi Marina va començar a córrer als 17 anys, i ho va començar a fer sol a conseqüència de la seva professió, pastisser, ja que els seus horaris no li permetien participar en les curses del cap de setmana. Durant cinc anys –del 2009 al 2013- va organitzar la Costa Brava Xtrem Running, una cursa per etapes que iniciava el seu recorregut a Blanes i finalitzava a Portbou.

Aquest passat mes de febrer Xavi Marina va ser el guanyador de la cursa Ultra Rovaniemi 150 en autosuficiència a terres de Finlàndia després d’arribar en primera posició en la prova que es disputava al Cercle Polar Àrtic. La competició d’ultra fons consistia en fer un recorregut de 150 km sense parar, i el corredor blanenc la va cobrir en un temps de 27 hores i 15 minuts, amb temperatures de fins a -27ºC arrossegant durant tot el trajecte un trineu.

Durant tots aquests anys, ha corregut arreu del món: al Marroc, Xile, Brasil, Namíbia, Costa Rica, Portugal i, fins i tot, a Índia, on va participar a la 100mile Himalaya Race Stage. Fins al moment, ha completat les curses de resistència internacionals més importants, i sempre es marca noves fites inimaginables per altres. Entre les aventures que ha afrontat al llarg de la seva vida, potser la més singular és la que el va dur a creuar nedant l’estret de Gibraltar l’any 2008.