La Casa de Andalucía celebra la XXIII Romería

El paratge del Vilar va acollir diumenge passat la 23ena edició de la Romería, que organitza la Casa de Andalucía de Blanes amb el suport de l’Ajuntament, la FECAC i la Junta d’Andalusia. Com és habitual, la jornada es va iniciar a les vuit del matí, amb la sortida dels carretons, cavalls i romeros a peu per fer el camí des de Ca la Guidó fins al Vilar.

L’acte central del matí va ser la Misa Rociera cantada per la formació vocal de la Casa de Andalucía, el Coro Bahía de Blanes, que va tancar les seves intervencions amb l’emotiva peça Salve Rociera. La celebració eucarística va ser oficiada per mossèn Emili Guerrero, i al seu terme tothom qui havia portat rams de flors per retre honors a la Virgen del Rocío es va acostar a l’altar per dipositar-hi les seves ofrenes.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Nova junta a la Casa de Andalucia, amb Brenda Delgado

Aquesta vegada, una de les novetats ha estat que s’ha tractat de la primera Romería que ha encapçalat Brenda Delgado, la nova presidenta de la Casa de Andalucía. Ella forma part d’una nova junta que ha agafat el relleu de l’anterior que ja portava treballant des de fa molts anys, i que presidia Juan Antonio Ortiz, que també va participar al costat de la nova presidenta i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la celebració al Vilar.

A la nova junta hi ha sobretot moltes joves que, des de petites, han crescut en aquesta entitat com a balladores, com és el cas de la mateixa presidenta, que ho recorda així: “Jo porto ballant als quadres de ball des dels dos anyets. M’han vist créixer tots a la Casa de Andalucía. Ens van proposar que entréssim a portar la junta, i de seguida varem dir que si”.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

D’altra banda, Brenda Delgado ha assumit el repte d’encapçalar l’entitat amb molta il·lusió, amb l’ajut de les seves companyes: “Tenim moltes ganes de tirar endavant i fer noves activitats, regenerar, que vingui més gent jove. Ho volem aconseguir i per això hi estem posant tota la il·lusió. Esperem aconseguir-ho”.

Tarda d’actuacions de ball i cant

Després de degustar el típic Potaje Rociero per dinar, la Romería va continuar a la tarda amb les actuacions de diferents quadres de ball i corals d’entitats convidades per a la ocasió. Així, de la Casa de Andalucía de Blanes van participar els quadres de ball Flamenxikis, Flamenco Junior, Luz Flamenca i Orgullo Flamenco.

També ho van fer el Coro Bahía de Blanes i el Coro Rociero Raíces de Andalucía –vincut des de Viladecans-; i finalment el grup de percussió de la Casa de Andalucía, Cajones al compàs; Julio Campo acompanyat a la guitarra per Paco Carmona; el Coro Rociero Sierra Norte –també de Viladecans-; el Dúo Milanna’s, Son de la Tribu i Brenda Delgado. També es va comptar amb la col·laboració de Pedro i Antonio Salazar.