Manifestació a Blanes i manifest unitari 1 de Maig «Juntem-nos»

Vídeo de la manifestació que es va fer ahir a la tarda per diversos carrers del centre de Blanes

MANIFEST UNITARI 1 DE MAIG 2015 «JUNTEM-NOS»

Tot el que existeix pertany a la Natura o a les modificacions operades pel treball. Observeu al voltant i veureu Naturalesa (Sol, cel, núvols, ocells…) i resultats de la intervenció humana.

Des d’aquests carrers, edificis, aigua en canonades, les llambordes, les catedrals i les xaboles. Els iots i les pasteres. L’electricitat, els mòbils, els ordinadors… tot això, porta la suor i l’enginy de persones. Del seu TREBALL.

Si cada persona és propietària de sí mateixa i del resultat del seu esforç (és a dir, del seu TREBALL). Per què uns tenen tan poc (la immensa majoria), i d’altres tenen tant (una gran minoria)? Quin TREBALL han fet aquests pocs que justifiqui la seva immensa riquesa? Què justifica el seu omnipresent PODER?

JFG

JFG

El sistema Capitalista pren el treball, al mínim preu, en això que anomena “mercat laboral”. FA SERVIR les persones per l’enriquiment d’uns pocs i les abandona sense contemplacions quan ja no són precises, útils o necessàries per als seus interessos. Avui, milions de treballadores i treballadors són abandonats a la seva sort, en terra hostil, amb famílies, per un mercat que s’ha aprofitat de la seva feina.

El treballador comú, l’assalariat és avui l’ESCLAU MODERN, que no té poder de decisió sobre la seva pròpia vida, abocat a pidolar, abandonat de les institucions polítiques.

Les sectes religioses, el consumisme irracional i l’embrutiment de l’intel•lecte mitjançant els mitjans de comunicació desinformativa i un ensenyament dirigit a l’alienació, a la competitivitat, a l’absència de criteri, faciliten l’esclavitud que pretén el mercat i els seus amos sense escrúpols.

JFG

JFG

Cada època està marcada per una percepció del seu context històric diferent de les altres. Nosaltres hem de ser conscients de la nostra situació (i de la seva tendència). Permetem-nos aquest aspre moment per sospitar del sistema, per a dubtar-ne, i qüestionar-lo cara a cara en els seus graus més ínfims. Perquè un sistema que es sustenta en l’alienament precisa de la condemna del poble a la ignorància, (o a un saber aïllat i especialitzat, com a màxim).

Un poble alienat és un poble sense força enfront d’un sistema que es deleix per impossibilitar la nostra autonomia (personal i col•lectiva), per valer-nos de nosaltres mateixos. Això no ens deixa ser conscients que existeixen altres possibilitats més enllà del Capitalisme. Que és possible construir un Sistema de convivència allà on no es doni l’explotació de l’home per l’home.

JFG

JFG

Aquí i avui però, ens hi trobem amb la resistència. Una altra veu que beu de totes les veus que han cridat al llarg de la història. Una veu que, alguns diuen, és la veu dels bojos. Els qui diem que les coses poden i han de canviar, i que canviaran.

Aquest 1 de Maig hem volgut reunir totes les forces, totes les veus que diem “no” a aquest sistema criminal que es diu “capitalisme” aquí, i arreu. Per tot el Maresme i la Selva. Volem reunir totes les persones per cridar que no serem esclaus claudicants, que no obeirem els seus interessos al preu de la nostra dignitat. Avui afirmem que sí que hi ha classes. I que la nostra és la classe explotada, la de la gran majoria. La classe obrera.

I també volem dir que el poder no resideix en els seus diners, sinó en les mans de la gent que fa que la maquinària de la societat pugui funcionar. Volem manifestar-nos igualment pels interessos dels qui s’han quedat sense educació, sense sanitat, sense un llit on dormir i, a sobre, amb una bota policial a la boca per a qui gosi protestar. Avui i aquí volem cridar que ja està bé, que els bojos que diem que aquesta ordre que se’ns ha donat com a inamovible és una ordre que ofega la majoria i lucra una minoria, diem prou!

I afirmem que estem orgullosos de ser el que som, obrers contra les injustícies. En definitiva, obrers contra el Déu capital, contra aquesta partitocràcia oligàrquica, contra els interessos d’aquells que ens impedeixen ser lliures i dignes com a persones i com a societat. Contra l’adoctrinament dels diners, JUNTEM-NOS!!

Contra el capitalisme i la ignorància. En la lluita per la classe treballadora:

JUNTEM-NOS!, LA NOSTRA UNITAT SERÀ LA TOMBA DEL CAPITALISME!

Amb el suport de:

ICV-EUiA Blanes
CUP de Blanes
Ateneu Popular Sa Fera Ferotge
CNT AIT Maresme la Selva
Partisans Bohemis
Pahc Blanes
Psuc Viu Blanes
Procés Constituent Blanes
Arran Blanes