CiU incorpora en el seu programa electoral les propostes de la plataforma ciutadana ‘Fòrum Blanes’

MIquel PInto, Joaquim Torrecillas i David Escobedo, durant l'acte

MIquel PInto, Joaquim Torrecillas, alcaldable de CiU, i David Escobedo, avui durant l’acte

El candidat de CiU per les properes eleccions municipals de Blanes, Joaquim Torrecillas, s’ha fet seves les propostes que li han presentat aquest matí la plataforma ciutadana Fòrum Blanes.

En el marc d’unes jornades teòriques on hi han assistit més de 40 persones. el president del col·lectiu, Miquel Pinto, ha entregat al candidat convergent els eixos de les seves propostes.

Miquel Pinto, ha explicat que és una nova manera d’entendre política. Des de la ciutadania cap al polític. «Li hem ofert un seguit de propostes i solucions a problemàtiques de la vila, que volem que es resolguin», ha dit Pinto.

En un aquest sentit, Miquel Pinto ha recordat que la Plataforma porta dos anys en funcionament detectant i buscant solucions al dia a dia de Blanes i projectant iniciatives i apostes de futur des de la realitat social.

Per la seva banda, el candidat de Convergència i Unió, Quim Torrecillas ha agraït l’esforç de molts ciuatadans i ciutadanes que han volgut treballar en aquesta iniciativa aportant les seves opinions i propostes.

En la sessió de treball que s’ha realitzat a la sala d’actes del Club de Vela i on hi han assistit més de 60 persones, han participat Carles Fernandez, que ha parlat de «Smart City», Antoni Narbona, que desenvolupat l’argumentari de «Apropant el món universitari al municipi», Helena Gifra, que ha explicat el concepte «Ecoregió» i Fernando Gómez  que ha tractat del «Turisme estable».

x

En l’apartat d’smart city, el ponent ha explicat que «els dos valors més importants son la comunicació i la col·laboració». Així ha dit que «crear xarxes de comuniació i col·laboració entre el ciutadà i el govern municipal amb una xarxa social corporativa, és una bona inicitiva».

Pel que fa al món universitari, s’ha apostat per  aportar a Blanes turisme cultural i aprofitar els recursos naturals i equipaments per fer recerca i transferencia de coneixement. «Implicar el teixit empresarial per fer una formació universitària dual on l’empresa participi a la formació». En aquest sentit, Antoni Narbona manifesta que els estudis s’hauríen de centrar en biologia i ciencies del mar.

Crear un organisme que conecti ciutadans amb empreses de valors de l’agricultura ecologica, és una de les propostes presentades per Helena Gifra, que ha manifestat: «Amb aquesta entitat es creant xarxes de cooperació que poden beneficiar economicament la Vila de Blanes».

Pel que fa al turisme sostenible s’aposta per un módel que combini diferents aspectes i tipus, entre ells els del públic familiar i esportiu que són una tendéncia al mercat turístic de Blanes, utilitzant els recursos naturals, com el clima, els equipaments, la geografia i les seves tradicions.

Publicació gratuïta de Fòrum Blanes

Fòrum Blanes ha aprofitat l’acte d’aquest matí per presentar la primera de les publicacions (15.000) exemplars que es distribuiran gratuïtament per Blanes i que està format per articles escrits per veïns i veïnes dels 26 districtes electorals que conformen el municipi.