Més d’un centenar de genets i carruatges a la Festa dels Tres Tombs de Blanes

Blanes va viure diumenge passat al matí la celebració de la Festa dels Tres Tombs que per segon any consecutiu ha tornat a endegar la Casa de Andalucía de Blanes amb el suport de l’Ajuntament, després que feia molts anys que s’havia deixat de fer.

La primera part de la celebració es va emplaçar a l’antic camp de futbol de terra dels Pins, on es van concentrar tots els qui havien de participar en la trobada.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Més d’un centenar de genets i responsables de carruatges amb els seus ocupants s’hi van aplegar per encetar la jornada amb un esmorzar a l’aire lliure a base de botifarra i altres ingredients a la brasa. Els participants procedien majoritàriament de Blanes i altres poblacions de la rodalia, si bé també se’n comptaven d’arreu de comarques gironines i de Catalunya, atrets pel ressò amb què compta l’entitat organitzadora.

El president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Ortiz, recordava diumenge passat que la idea de recuperar la Festa dels Tres Tombs va sorgir per iniciativa dels mateixos cavallistes, que tenien ganes de tornar a venir a Blanes. Per aquest motiu, tot i que fa uns anys la concentració s’emplaçava coincidint amb el mes de març, al 2014 ja es va celebrar coincidint amb el segon cap de setmana d’abril, una data que s’ha mantingut enguany.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Cercavila amb genets i carruatges pels Pins i Dintre Vila

Després de l’esmorzar, a quarts de 12 del migdia es va iniciar la cercavila, encapçalada per una carrossa amb la imatge de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Darrera de la imatge van anar desfilant els genets i carrosses formant una festiva rua que va ser molt ben rebuda per blanencs i visitants que la van anar guaitant al seu pas.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Un dels primers indrets per on va passar la cercavila va ser davant l’Església de la Sagrada Família dels Pins. Allí fora els esperaven Manuel Alcolea, ajudant de la parròquia, i l’escolanet Emmanuel Ciobanu. Ells dos es van encarregar de beneir els animals que van anar desfilant a la plaça, entre els quals també se n’hi comptaven gossos, els propietaris dels quals van acostar-se amb les seves mascotes per participar en la benedicció.

El recorregut de la cercavila va continuar fins arribar al Passeig de Mar, seguint per la Plaça dels Països Catalans i la Plaça Catalunya per tombar pel Carrer Ample, des d’on van enllaçar amb la Rambla Joaquim Ruyra. Des d’allí, la desfilada va enfilar el camí de tornada fins a l’antic camp de futbol d’Els Pins, on va finalitzar la festa.