11 d’abril, Dia Mundial del Parkinson

parkinsonLa data del Dia Mundial del Parkinson, ni pel col·lectiu afectat per aquesta malaltia ni per l’Associació Catalana Parkinson Blanes La Selva i Alt Maresme,  mai serà una  celebració.

Però sí que és l’ocasió per seguir divulgant  i insistint en  la necessitat que es conegui més i s’entengui que tots els afectats necessiten l’ajuda que les associacions sense afany de lucre oferim per pal·liar aquesta malaltia neurodegenerativa i  conèixer les dificultats que comporta al propi afectat. Tot i que externament no es vegi,  però sí que la seva actitud moltes vegades repercuteix en la família més propera.

Enguany, la nostra associació compleix 10 anys d’existència. Va néixer en el any 2005 de la mà de l’Antoni Olmo i Morente, que malauradament ja no es troba entre nosaltres.  En va ser el fundador i  president. Va dedicar-hi tots els seus esforços junt amb alguns col·laboradors, en treballar incansablement per aconseguir el que avui tenim, una associació plenament dedicada a donar suport al col·lectiu afectat i també a les famílies i cuidadors que se’n ocupen.

És el nostre objectiu aconseguir que aquesta malaltia, de moment incurable, no ens venci.  La  lluita diària no és fàcil, però amb constància, es noten  els resultats. Voldríem fer entendre, la necessitat que ningú s’amagui si una malaltia neurodegenerativa truca a la seva porta.

No ens cansarem de demanar que les investigacions no s’aturin ni que si  limitin recursos. A  les  institucions que s’esforcin pel suport imprescindible per continuar amb les activitats que tant necessàries són i que el voluntariat també ho entengui i no deixi de donar-nos suport com a tal.

Amb molta satisfacció i ganes d’ajut, continuem el camí d’aquests 10 anys de servei a qui ho necessiti, dintre les nostres possibilitats.

Antònia Escalé, Presidenta ACAPBLANES