El CP Vic d’hoquei patins guanya a Blanes la Copa del Rei

ss

David Albuixech

La Ciutat Esportiva Blanes ha bullit d’activitat aquests darrers dies arran de la celebració de la 72a edició de la Copa del Rei d’Hoquei Patins, que s’ha disputat del dijous 26 de febrer fins ahir 1 de març.

Durant aquests quatre dies, Blanes ha esdevingut la capital del l’hoquei patins a través d’un esdeveniment esportiu de primer ordre que organitzava la Federació Espanyola de Patinatge amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i altres empreses i institucions.

Els quarts de final de la Copa del Rei es van jugar dijous i divendres, mentre que dissabte l’emoció va estar més que servida a través de les dues semifinals que havien de decidir els dos equips que s’haurien d’enfrontar a la final per proclamar al campió. Tot aquest seguit d’encontres va significar una constant afluència de públic a la Ciutat Esportiva Blanes, que es va omplir amb més de 6.000 espectadors sumant les quatre jornades. La major part es van concentrar durant el cap de setmana: dissabte (amb les dues semifinals) i diumenge (amb la final).

Només comptant el duel final que va servir per dirimir quin dels dos equips catalans alçaria el preuat guardó, ja va propiciar que la pista blava de la Ciutat Esportiva s’omplís amb més de 1.800 espectadors disposats a no perdre’s cap detall de l’enfrontament. L’emoció va estar servida fins el darrer segon ja que, mentre el FC Barcelona cercava aixecar el seu vintè títol de la Copa del Rei, els osonencs enfilaven el repte d’assolir la seva quarta victòria en aquesta competició, cosa la qual va ser possible amb el resultat final de 2 gols a 1 amb sengles trets marcats per Ferran Font i David Torres.

xx

David Albuixech

El CP Vic, tercers en la OK Lliga, classificats pels quarts de final de la Lliga Europea i campions de Copa en tres ocasions en els darrers set anys, van fer seva la història de David contra Goliath i van plantar cara a uns rivals amb més recursos que, amb tot, també van fer gala del seu bon fer, aportant encara més vistositat i emoció al partit.

Els qui van viure amb més intensitat l’esdeveniment, sense cap mena de dubte, van ser els nombrosos aficionats del Vic que lluïen els colors del seu equip no tan sols en la indumentària, sinó també amb pintades al front i a les galtes, i que rugien com una sola persona cada vegada que algun dels jugadors osonencs apuntava a la porteria blau-grana o un jugador de l’equip rival s’acostava perillosament a la pròpia porteria osonenca.

Els dos equips van propiciar un espectacle emocionant i entretingut, gaudit per la nombrosa afició que compartia un emocionat i efervescent espai al costat dels espectadors amants d’aquest ràpid esport que no permet adormir-se si es vol fruir amb tota la seva plenitud. L’enfrontament final de la competició es va decidir després de tres actives jornades de quarts de final disputades dijous i divendres, i les semifinals que van ser especialment intenses la tarda i vespre del passat dissabte, 28 de febrer.