Milers de persones omplen el centre de Blanes per presenciar la Rua de Carnaval

Quim Llorens

Quim Llorens

Blanes ha viscut la tarda-vespre d’avui diumenge l’acte central del IV Carnaval de la Costa Brava Sud amb la celebració de la rua, que ha transcorregut pel centre de la vila i que han presenciat milers de persones.

Els espectadors han pogut admirar les imaginatives disfresses de les comparses, les evolucions i danses dels membres de les colles i les espectaculars carrosses, que també contribueixen a aportar la banda sonora pròpia que té cada any l’esdeveniment. Enguany hi ha hagut encara més participants que al 2014, amb més de 1.500 persones, 20 comparses i 19 carrosses que majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de l’Alt Maresme i de l’interior de comarques gironines.

Com marca la tradició, els temes que han fet servir enguany els participants per inspirar-se en la confecció de les disfresses han estat molt variats. Així, hi havia des de fitxes de parxís fins a esquimals, passant per imaginatius cyborgs, personatges de faula, notes musicals i cowboys. Les al·lusions cinematogràfiques tampoc no han faltat, destacant la gresca de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que presentava Priscilla, la reina de l’Esbart, amb música i vestuari inspirats en la coneguda pel·lícula Priscilla, reina del desert.

Quim Llorens

Quim Llorens

Tancant la rua hi havia la carrossa del Rei del Carnaval de Blanes, Tot Trempat, que desfilava amb una gresca titulada Fantasia Daurada. En aquesta ocasió, a diferència d’altres vegades, el monarca no desfilava dalt d’un trono, sinó a peu de carrer, ballant amb el seu seguici. Enguany han tingut cura de tots els aspectes relacionats amb el Rei Carnestoltes els membres de la colla Que vingui qui vulgui, que ahir a la nit ja van protagonitzar l’arribada, cercavila i pregó que va tancar els actes del dissabte.

Les altres tres entitats de Blanes que també han participat aquest 2015 a la rua han estat l’associació Sóc de Cuba, Sóc Popular que desfilaven amb una Conga Típica Cubana; els Guasap de Blanes, de l’Associació de Veïns de Mas Borinot, que anaven disfressats d’Emoticons de Wassap; i la carrossa de Disco Chapa, amb la disfressa titulada Los cacos de guante blanco. La comparsa més nombrosa provenia de Lloret de Mar i comptava amb 500 persones. La portava l’Associació Junts contra l’AME, per recollir fons econòmics per lluitar contra la malaltia que va acabar amb la vida del petit Aram.

Quim Llorens

Quim Llorens

Perquè la rua pogués transcórrer amb la major seguretat, la Policia Local ha tancat al trànsit rodat les principals vies i accessos al seu recorregut a partir de quarts de cinc de la tarda i fins quarts de vuit, quan ha finalitzat. D’altra banda, Protecció Civil s’ha encarregat del Pla d’Actuació en Emergències i, a banda de les patrulles de la Policia Local que obrien i tancaven el recorregut de les carrosses, també hi havia una ambulància en previsió que s’hagués d’actuar.

Concurs de Carrosses i Comparses amb 5.800 euros en premis

Totes les carrosses i comparses que han participat a la Rua de Carnaval de Blanes opten a poder obtenir premis en metàl·lic. En total, pugen a 5.800 euros sumant les quantitats que es perceben a les diferents categories que hi ha, cadascuna d’elles amb tres primers premis dotats amb diferents quantitats en metàl·lic.

Quim Llorens

Quim Llorens

Així, hi ha la categoria que premia les tres millors carrosses d’entitats blanenques; les tres millors carrosses de fora del municipi i les tres millors comparses, que en aquest cas no restringeix la seva procedència. Les dues primeres categories tenen idèntics imports en metàl·lic pel que fa als tres primers premis: 1.200, 700 i 400 euros respectivament. Per últim, a la categoria de comparses els tres primers premis estan dotats amb 600, 400 i 200 euros respectivament.

La proclamació del veredicte i lliurament de premis del concurs tindrà lloc el proper dimecres, coincidint amb els actes de l’enterro de la sardina. Serà llavors quan se sabran els guanyadors de cada categoria que hauran decidit els membres del jurat, formant per un regidor, dos representants d’associacions de veïns i tres entitats del municipi.

Quim Llorens

Quim Llorens

En aquest sentit, enguany ho són Xavier Marcos, regidor d’Esports, Salut i Qualitat de Vida; Pepi Manjón i Antoni Coll, de les Associacions de Veïns de Mas Florit i Horta de la Perla, respectivament; Alèxia Roura, de l’Agrupació Teatral Xiroia; Tomàs Romero, del Grup d’Imatge i Fotografia; i Janina Serrat, de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa.