Èxit de públic als primers actes del Carnaval de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’intens cap de setmana festiu que s’ha organitzat a Blanes en motiu del IV Carnaval de la Costa Brava Sud s’ha encetat aquesta tarda amb diverses activitats que han tingut la mainada com a principals protagonistes.

Avui a la tarda centenars de nens i nenes acompanyats de llurs pares han pogut participar en les activitats que s’han concentrat al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament. A partir de 2/4 de 5 hi ha hagut diversos tallers de carnaval a càrrec d’Ares Espais Lúdics, que han ensenyat als seus concentrats i disposats aprenents a fer màscares i complements de disfresses.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Un altre dels tallers, un dels més concorreguts, ha també ha estat el de maquillatge, on les cues han estat constants per transformar-se en personatges fantàstics. Enguany també hi ha hagut com a novetat afegida un inflable que s’ha instal·lat a tocar de la zona els tallers infantils. Com sol ser habitual, l’atracció ha estat molt concorreguda al llarg de la tarda.

Una hora més tard ha començat el show i la disbauxa carnavalera a l’escenari del Passeig de Mar amb un espectacle d’animació i un ball per als més petits a càrrec del grup Rovell d’Ou. Així, durant una bona estona s’han ofert danses i coreografies musicals, balls de tot tipus d’estils i cançons per gesticular, cantar i escoltar, amb un marcat caire carnavalesc. La mainada ha compartit jocs i cançons a l’hora que podia lluir amb la seva disfressa algun dels elements que havia confeccionat als tallers.

D’altra banda, des de les sis de la tarda i fins a les nou de la nit, s’ha ofert xocolata desfeta de franc per a tothom qui n’ha volgut a la xurreria que hi ha instal·lada a la Plaça d’Espanya. A partir de les set, l’ambient festiu que hi havia a Blanes s’ha incrementat encara més quan ha sonat la Batucada de Carnaval, que ha anat de nou a càrrec dels músics del grup Rovell d’Ou.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Batucada, arribada i pregó del Rei Carnestoltes

La cercavila encapçalada pels músics ha sortit des del centre per fer un recorregut que ha conduït la concurrència des del centre passant pels carrers Ample, Raval i Muralla, fins arribar a la Plaça Catalunya. Un cop allí, han escortat la comitiva del Rei Carnestoltes de Blanes i el seu seguici –format per membres de la colla Que vingui qui vulgui- de tornada fins a l’escenari del Passeig de Dintre, on ha tingut lloc el pregó d’inici de festes que ha tancat l’activitat de la jornada.

El Rei Carnestoltes tornarà a lluir de nou diumenge a la tarda, en motiu de la rua que començarà a partir de les cinc. Formada per un total de 20 elements –que inclouen carrosses i comparses-, el monarca carnavalesc serà qui s’encarregarà de tancar la comitiva desfilant amb la disfressa Fantasia Daurada.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Com és tradicional, el IV Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes es tancarà el proper 18 de febrer, el Dimecres de Cendra. Serà llavors quan es faran els actes de l’enterrament de la sardina que començaran a 2/4 de 8 del vespre amb la concentració i sortida del seguici fúnebre des de l’Estació d’Autobusos.

La cercavila arribarà fins l’escenari del Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, on tindrà lloc la lectura del testament del Rei Carnestoltes, així com el veredicte i entrega de premis del Concurs de Carrosses i Comparses. La celebració es tancarà amb un fi de festa amb coca, vi dolç i música enllaunada, comptant amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de La Plantera.