El temporal de mar castiga les platges de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Després que finalment les nevades que es van produir arreu de Catalunya a principis i mitjans de setmana no van acabar afectant Blanes, el temporal de mar que en canvi sí que es va començar a deixar notar a partir de dimecres no ha causat conseqüències greus a la població.

Com és habitual sempre que es dóna aquest fenomen meteorològic, la continuada acció de les onades va acabar arrossegant grans quantitats de sorra en diversos trams del Passeig de Mar.

La zona més afectada va ser la situada entre la Plaça Catalunya i el Carrer Muralla, així com diversos trams puntuals al Passeig de S’Abanell. De fet, la força de les onades va arribar a arrossegar sorra ocasionalment fins i tot al vial per on circulen els vehicles, entre el Passeig Cortils i Vieta i la Plaça Catalunya, tot i que finalment va ser inapreciable.

Al tractar-se de quantitats de sorra no massa abundants, ahir dijous es va esperar que el temporal comencés a amainar per iniciar les tasques de neteja; primer acumulant la sorra a tocar de la platja i després deixant expedita la part per on passegen els vianants. L’empresa Nora va començar la feina a quarts de cinc de la tarda, després que s’havia enllestit la neteja del mercat de fruites i verdures, i es va estar al Passeig de Mar fins quarts d’onze de la nit.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Avui divendres les feines s’han reprès a les sis del matí, acabant de treure la sorra que encara hi havia acumulada sobretot al voltant del mobiliari urbà, així com sobre el mateix passeig. Ahir dijous l’empresa de neteja va destinar per dur a terme aquestes tasques cinc operaris, mentre que avui al matí n’hi havia vuit, sempre recolzats amb les màquines escombradores, la mini-excavadora i el camió amb cubeta d’aigua per acabar de polir-ho.

Durant tots aquests dies els efectius de la Policia Local i Protecció Civil han estat especialment amatents per intervenir en cas que la situació meteorològica que ha estat afectant en d’altres localitats de manera més virulenta pogués produir-se també Blanes. Després que dimecres es va estar abocant sal en diversos vials d’arreu del municipi en precaució que poguessin arribar les nevades, avui divendres el perill rau en les glaçades, a causa de les baixes temperatures que s’estan registrant i que les previsions apunten que s’allargaran durant tot el cap de setmana.

El matí d’avui divendres s’ha detectat que hi havia glaçades principalment en dues giroles que hi ha a la Carretera d’Accés a la Costa Brava; a l’encreuament amb la Carretera de Blanes a Tordera –un indret conegut com la rotonda dels focs- i a la cruïlla amb l’accés als barris de Mas Borinot i La Pedrera –en aquest cas, conegut per la zona del pont verd-. Els efectius de la grua de la Policia Local de Blanes han llençat sal en tots dos llocs pel perill que suposa per a la conducció.