EUiA-ICV i la PAH de Blanes exigeixen aplicar les multes als bancs

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

La coalició d’ EUiA-ICV de Blanes i la PAH exigeixen a l’Ajuntament el compliment de l’acord pres pel plenari, d’una moció presentada el gener de 2014, per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres empreses, amb l’objectiu de pressionar-los per a que cedeixin mes pisos en lloguer social enlloc de deixar-los tancats, i que va esser aprovada per la majoria dels grups municipals a excepció del PP.

En diverses comissions d’Hisenda, els nostres representants han insistit en que calia donar sortida a aquest acord, però fins la darrera Taula del Dret a l’Habitatge d’aquest mes de desembre l’Ajuntament no ha presentat un informe, del qual s’extreu que hi ha uns 300 habitatges buits a Blanes, dels quals 69 pertanyen a bancs o entitats financeres.

Malgrat això i a hores d’ara, encara no s’ha iniciat cap procediment sancionador, motiu pel qual la PAH i el grup municipal EUiA-ICV van exigir a la darrera Taula pel Dret a l’Habitatge aquesta aplicació de les sancions, ja que l’equip de govern del PSC argumenta no tenir clara la forma d’aplicació i vol esperar a que el Parlament de Catalunya ho reguli. Un clar incompliment de la moció aprovada per part del PSC.

Des del mes de gener de 2012, EUiA-ICV ha presentat cinc mocions relacionades amb els desnonaments i el dret a l’habitatge, totes elles aprovades en els respectius plens, i ha fet el seguiment de les mateixes per a la seva aplicació envers l’equip de govern, no reben sempre respostes satisfactòries, motiu pel que seguirà exigint solucions immediates per aquesta qüestió.

26/01/2012: Moció que presenta el grup municipal d’EUiA-ICV en col·laboració amb la Plataforma “ Afectats per la hipoteca” per instar al Govern de l’Estat a modificar la Llei Hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament retroactiva i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics i garantir el dret a l’Habitatge.

20/12/2012: Moció que presenta el grup municipal d’EUiA-ICV de Blanes, per a l’elaboració d’un reglament i aplicació d’un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits i recàrrec addicional als pisos buits de bancs i caixes.

20/12/2012: Moció del grup municipal EUiA-ICV per a l’adopció i impuls de mesures per evitar els desnonaments.

25/04/2013: Moció que presenta el grup municipal d’EUiA-ICV de Blanes, per a la defensa de la funció social de la propietat i la garantia d’un habitatge digne.

30/01/2014: Moció que presenta el grup municipal del PSC, el grup municipal EUiA-ICV i la regidora no adscrita per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres empreses.