Vida sana, benestar físic i mental, alimentació i cura del cos a la 2a Fira Salut

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Aquesta tarda ha obert les seves portes la 2a edició de Fira Salut!, la Fira sobre Benestar, Oci i Salut, i Fira Teràpia que s’allotjarà a l’antic pavelló d’esports de Blanes durant tot el cap de setmana. L’activitat s’ha encetat amb la inauguració que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dels representants de les dues empreses coorganitzadores; Josep Basart, gerent de Cat Business; i Marta Hernández, gerent de ComunicAcció.

Després d’uns breus parlaments s’ha fet un tast musical amb bols de quars, seguida per un recorregut pels diferents estands que s’allotgen a les antigues pistes poliesportives. També han participat en la cerimònia inaugural membres del consistori blanenc, representants d’entitats i associacions locals, així com de les empreses organitzadores.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Durant tres dies Blanes esdevindrà en el centre d’interès de totes aquelles persones aficionades i professionals en l’àmbit de la vida sana. Es tracta d’una fira dedicada a les activitats i accions que fomenten la salut personal i col·lectiva, així com el benestar físic i mental. En aquest sentit, pren la persona com a eix central de la vida en societat, on la recerca del benestar personal físic i mental són els camins transversals.

La fira ofereix en un mateix espai una gran diversitat de propostes per donar a conèixer i promoure hàbits de vida saludables en tots els àmbits: alimentació, bellesa, oci, cura del cos i de la ment, vacances, etc. Tot allò que permet donar un sentit ecològic, sa i equilibrat està representat a la mostra a través d’empreses i activitats.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

La segona edició de la mostra aplega una 50ena d’empreses que tenen com a nexe comú la salut. Més enllà de ser un espai d’exposició, també ofereix experiències, coneixement i cultura. Per això s’han preparat més de 60 activitats diferents: conferències, tallers, cinema, meditacions, activitats infantils, rituals, danses, exhibicions, demostracions, exposicions i networking, entre d’altres.

També comptarà amb l’assistència de personatges rellevants del món de l’esport, amb la participació del medallista olímpic Jordi Llopart; budisme, amb el mestre budista Ricard Rotllan; medicina, amb el doctor Miquel Pros; coneixement personal, amb la terapeuta renaixedora Ma Lluïsa Becerra; i fins i tot el món del vi, amb representants de la Denominació d’Origen Catalunya.

Les activitats adreçades a la canalla s’allotjaran a l’espai infantil i comptaran amb monitoratge, mentre que les xerrades es faran a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, situada davant del recinte firal. Després que avui divendres la fira ha estat oberta fins a les nou de la nit, durant tot el cap de setmana funcionarà ininterrompudament de 10 a 21 h. L’entrada té un cost únic de 3 €, és vàlida per als tres dies i permet accedir a un seguit de descomptes en estands durant la fira, així com en diversos establiments de Blanes i rodalies fins el 30 de novembre.

L’objectiu de la segona edició de Fira SALUT! és consolidar l’experiència com a punt de trobada de totes aquelles persones que cerquen formes de vida saludable. Per això, es va decidir traslladar-la aquí, per ampliar el seu àmbit d’influència aprofitant la privilegiada situació geogràfica de Blanes, a cavall entre la Selva i el Maresme, Girona i Barcelona.