Presentació de la nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

La programació de tardor i hivern dels teatres de Lloret i Blanes segueix apostant per una oferta variada, pensada per a tots els públics, que portarà fins als dos municipis i la seva àrea d’influència els principals èxits del panorama teatral català, propostes musicals, teatre familiar, i teatre local.

La programació té la mateixa qualitat que el trimestre anterior, però amb un component mediàtic molt més destacat. Així, trobem noms propis del món teatral i musical plenament consolidats i coneguts pel públic a través dels seus treballs en cinema i televisió: Montserrat Carulla, Gemma Brió, José Corbacho, Pau Roca, Carlota Olzina, Roger Casamajor, Toti Soler i Gemma Humet, entre d’altres, són alguns d’ells.

Amb un total de 30 espectacles, la nova programació es desenvoluparà del 4 d’octubre al 17 de gener de 2015, i manté la fórmula d’oferir al públic com a mínim un espectacle teatral d’èxit, un concert, una obra de teatre infantil i una actuació de l’escena local al mes.

En teatre, les propostes més destacades són el musical Lo Tuyo y lo mio (25 Octubre, Lloret); Pulmons (8 Novembre, Blanes), Sonoritats (16 Novembre, Lloret); Iaia! (22 Novembre, Blanes); Nerium Park (29 Novembre, Lloret); Corbacho 5G (5 Desembre, Blanes); i Llibert (20 Desembre, Lloret).

Per la seva banda, en música hi ha l’espectacle U, set, u, quatre. Segar i Batre (19 Octubre, Blanes), que recull les veus poètiques més rellevants de Catalunya; el Concert de Santa Cecília de la Cobla del Col•legi Santa Maria de Blanes (28 Novembre, Blanes); l’actuació del Cor de Cambra Sota Palau (30 Novembre, Blanes); el Concert de Nadal amb el Cor Geriona (27 Desembre, Lloret); la 7a edició del Concert d’Any Nou de la VBella Banda (4 Gener, Blanes) i l’espectacle d’òpera per a joves Fem Òpera (17 Gener, Lloret). Per la seva banda, la formació de dansa Camut Band, oferirà el 16 de novembre a Lloret Sonoritats, un espectacle d’alquímia sonora.

El teatre infantil i familiar aporta de nou qualitat i entreteniment als més petits. En total es podran veure una desena d’espectacles professionals entre Lloret i Blanes. Cal destacar de nou l’esforç i el treball que una temporada més ha fet el Grup Rialles de Blanes per tornar a programar, un treball que es veu recompensat per l’èxit de públic amb què compten els seus espectacles.

I com a novetat, Teatre de la Costa Brava Sud programa per primera vegada un espectacle per a nadons. L’Arbre de la Vida (30 Novembre, Lloret) és una obra de caràcter simbòlic adreçada a nens i nenes de 6 mesos a 3 anys. Val a dir, per últim, que per aquesta temporada s’han mantingut els mateixos preus i descomptes que fins ara.

Una mitjana del 86% d’ocupació al Teatre de Blanes

Durant els vuit primers mesos del 2014, un total de 12.406 persones han assistit com a públic a algun dels 36 espectacles o activitats culturals que s’han allotjat al Teatre de Blanes. Això significa que hi ha hagut una mitjana del 86% d’ocupació des del gener i fins a finals d’agost d’aquest any.

Les d’actuacions que han registrat una major presència de públic han estat les organitzades per entitats locals, amb un 93% de les localitats ocupades; els espectacles professionals han comptat amb un 34% d’ocupació; i els espectacles professionals familiars amb un 73% d’entrades venudes.

Ara, de cara a aquest darrer trimestre de 2014, l’objectiu que es vol aconseguir és que més del 70% del cost també sigui assumit a través de les taquilles. El component mediàtic de la programació s’espera que garanteixi una ocupació més alta i, per tant, una major font d’ingressos.

Una mitjana del 77% d’ocupació al Teatre de Lloret

El primer semestre del 2014 s’ha registrat un augment d’espectadors del 26% respecte el primer semestre del 2013 (de gener a juny), corresponent als mesos de la temporada estable. És a dir, si el 2013 van assistir al teatre 10.434 espectadors, el 2014 hi ha assistit 13.153 espectadors. Pel què fa la temporada professional, de gener a juny de 2013 van anar al teatre 1.516 persones.

El 2014 la xifra ha estat de 2.986 espectadors, una dada que representa un augment de gairebé el 97% respecte l’any anterior. També s’ha registrat un augment entre el públic infantil. S’ha passat dels 117 espectadors en els espectacles infantils del primer semestre del 2013 als 680 del 2014. L’augment en aquest cas s’ha multiplicat per cinc.

En les 46 activitats que s’han fet al Teatre de Lloret durant els primers sis mesos de l’any, hi ha assistit un total de 13.153 espectadors, això significa una ocupació mitjana del teatre de Lloret del 77%.

Per Lloret, un dels factors que ha generat l’augment de públic ha estat la unió amb el Teatre de Blanes, en l’anomenat Teatre de la Costa Brava Sud: “Consolidant un públic més ampli que l’estrictament municipal”.

Suport al teatre amateur

Teatre de la Costa Brava Sud segueix donant suport a la programació teatral amateur dels dos municipis. En aquesta edició s’han programat un total de 12 espectacles a càrrec d’agrupacions teatrals i musicals locals. L’agrupació lloretenca, Quantus Teatre, actuarà el dissabte 11 d’octubre al Teatre de Blanes amb l’espectacle Lisístrata. I el grup de Blanes, El Mirall, actuaran al Teatre de Lloret el dissabte següent, el 18 d’octubre, amb l’espectacle Parole, Parole.

Els regidors de Cultura de Blanes i Lloret, Lara Torres i Arseni Frigola respectivament, han coincidit en destacar que “l’intercanvi d’aquests espectacles ajuda a reforçar el projecte de Teatre de la Costa Brava Sud”.