Blanes s’ha bolcat en la VII Fira d’Entitats

Imatge de la Fira

Imatge de la Fira

Gran quantitat de persones es van acostar al llarg de la jornada d’aquest passat dissabte al Passeig de Mar per visitar la VII Fira d’Entitats de Blanes.

L’activitat es va iniciar al matí amb una visita que van fer una representació dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes encapçalada per l’alcalde, Josep Marigó, i pel regidor de Participació Ciutadana, Miquel Lupiáñez, acompanyats de membres de la resta de grups municipals.

L’esdeveniment oferia la possibilitat de participar en gran quantitat d’activitats, així com assistir a les actuacions que es van allotjar a l’escenari del recinte firal i al Teatre principalment. Una altra opció era acostar-se a la pista esportiva instal·lada al mateix passeig, o bé a la Sala dels Terrassans de l’Ajuntament, on es van fer xerrades.

L'alcalde Josep Marigó, amb regidors i regidores del PSC, CiU i EUiA-ICV

L’alcalde Josep Marigó, amb regidors i regidores del PSC, CiU i EUiA-ICV

L’afluència de públic va ser especialment intensa al llarg de la tarda del dissabte, quan se simultaniejaven les actuacions i exhibicions dalt l’escenari, els tallers i classes de ball a tocar del recinte firal, així com la informació que es repartia i es donava en els estands. A l’hora, també s’havien programat activitats a la resta d’espais amb què enguany ha comptat la Fira d’Entitats, set en total.

També va ser durant la tarda del dissabte que es va oferir una xocolatada de manera gratuïta a tothom qui s’hi va acostar. El berenar popular el van organitzar diverses de les entitats que participaven a la fira, que van unir esforços per poder finançar-ho pagant cadascuna d’elles 4 euros, repartint l’àpat diversos voluntaris i voluntàries.

La tada del dissabte es va registrar molta animació

La tada del dissabte es va registrar molta animació

La setena edició de la Fira d’Entitats de Blanes ha estat la més participativa de totes les que s’han organitzat fins ara, ja que s’ha assolit el rècord d’associacions inscrites: un total de 57. Totes aquestes entitats han muntat un estand (n’hi ha hagut un total de 48), o bé van ser-hi presents a través de la organització d’alguna activitat, actuació i/o exhibició.

Es van fer diverses actuacions a l'escenari de la fira

Es van fer diverses actuacions a l’escenari de la fira

També n’hi havia que feien totes dues coses: tenien un estand i organitzaven algun tipus d’activitat i/o actuació. Val a dir que enguany ha estat l’edició en què s’havien programat el major nombre d’esdeveniments: prop d’un centenar.

La pluja obliga a suspendre les activitats del diumenge

Malauradament, la major part d’activitats i actuacions –majoritàriament ubicades a l’escenari del Passeig de Mar- s’havien programat perquè tinguessin lloc al llarg de la jornada d’ahir diumenge. La pluja que va començar a caure pels volts de les 9 del matí ja va fer aconsellable prendre la decisió de suspendre-les per major seguretat. Pel que fa a l’activitat en els estands, les entitats escollien obrir o no cadascuna d’elles.

Pels volts del migdia, donat que la pluja no deixava de caure i amenaçava de continuar fent-ho durant les hores següents, es va decidir finalment recollir el material dels estands. I és que, a banda de la incomoditat d’estar sota la pluja, les condicions meteorològiques també propiciaven que hi hagués molt poca gent que s’acostés al Passeig de Mar per passejar-s’hi.

La pluja va perjudicar el desenvolupament de la fira ahir diumenge

La pluja va perjudicar el desenvolupament de la fira ahir diumenge

La única activitat que es va fer tal i com estava programada va ser el bateig de mar que organitzava el Club d’Escafandrisme de Blanes MOLA MOLA. Una cinquantena de persones van participar en aquesta activitat que, donada la seva naturalesa, era perfectament compatible amb pluja o sense, ja que consisteix en capbuçar-se per primera vegada amb l’equip bàsic de submarinisme ajudat per monitors de l’entitat.

Respecte les activitats i actuacions que estava previst fer al llarg de tota la jornada d’ahir diumenge, i que es van haver de suspendre per la pluja, la Comissió Organitzadora donarà opció a les entitats que les havien de dur a terme perquè les facin durant els propers dies en llocs alternatius. La VII Fira d’Entitats estava organitzada per l’Ajuntament de Blanes comptant amb la gestió del Col·lectiu d’Entitats Cíviques del municipi i ha comptat amb un pressupost de 12.000 euros.