Avui comença el Mundial de Raceboard, que organitza i acull el Club de Vela Blanes

Foto: La Selva Comunica

Foto: La Selva Comunica

El president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, ha estat l’encarregat ahir d’obrir la cerimònia d’inauguració del Mundial de Raceborad agraint el suport rebut a totes els entitats, administracions i instàncies involucrades en la competició i, en especial, als més de 100 regatistes de 4 continents i 16 països diferents que competiran en aquest mundial.

A banda del president del Club de Vela, han intervingut a la cerimònia Joaquim Torrecillas, en nom del Consell Comarcal de la Selva, Josep Pujols, Delegat Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Marc Leutscher, delegat de la classe Raceboard a Espanya i Xavier Ramos i Josep Marigó, regidor i alcalde respectivament de l’Ajuntament de Blanes. L’acte ha acabat amb una actuació del Club Twirling Blanes.

Foto: La Selva Comunica

Foto: La Selva Comunica

Entre els regatistes participants a aquest Mundial hi ha els millors de la categoria com ara el campió del món i el campió d’Europa. A nivell nacional destaca el regatista alacantí Ivan Pastor, representant olímpic de la modalitat als jocs olímpics d’Atenes, Pequín i Londres i que treballa per representar Espanya novament a la comtessa olímpica de Rio de Janeiro. Al seu costat, esportistes procedents de Polònia, Txèquia, Austràlia, Eslovàquia, Argentina, Bèlgica, Holanda, Finlàndia, França, Alemanya, Portugal, Brasil i Lituània, entre d’altres.

Es tracta dels millors regatistes del windsurf del món entre els quals s’hi troben els actuals campions del món i d’Europa, els polonesos Maksymillian Wojcik i Pawel Gardasiewicz, respectivament.

El calendari de regates comença avui i s’allargarà fins el proper dissabte amb la celebració de fins a 4 regates per dia amb un màxim de 15.

El Raceboard és la fórmula de windsurf que es caracteritza perquè la taula disposa d’una orsa. Això permet navegar en totes les condicions de vent, tant en intensitat com de rumb: cenyida, través i popa. És la fórmula més tècnica del surf de vela, de manera que sempre ha estat l’opció olímpica en aquest tipus d’especialitat de la vela.