ICV-EUiA demana a les elèctriques compensacions als afectats per l’apagada d’anit a Blanes i que es garanteixi el subministrament

Foto: JFG

Foto: JFG

Ahir a la nit, des de les 19:30h aproximadament, i fins les 22:40h, la façana marítima i centre de Blanes, els barris de l’Esplanada del Port, Sa Massaneda, Sant Joan i Sant Francesc van patir una apagada elèctrica que va afectar més de 2.000 veïns de manera greu, i que va deixar també talls puntuals i sense televisió a bona part de la ciutat.

Aquest tall del subministrament també va deixar sense poder treballar més de mig centenar de comerços, bars i restaurants, sense poder oferir bona part de la seva oferta, arribant a avançar l’horari de tancament de les botigues de la zona comercial del centre, o a tancar directament en el cas d’alguns establiments de restauració, com són les gelateries que van perdre bona part del gènere.

Per aquest motiu, el grup municipal d’EUiA-ICV Blanes demana a l’Ajuntament de Blanes que exigeixi compensacions a les elèctriques i empreses responsables del subministrament i que col·labori amb els afectats en les tramitacions de les queixes i reclamacions.

Tanmateix, la coalició reivindica que es facin les inversions necessàries per part de les companyies per tal de garantir el subministre, ja que durant aquesta mateixa Festa Major, també els barris dels Pins i la Plantera van patir talls de més de dues hores. En els darrers estius, la vila ha patit grans apagades també en diversos barris de la vila, provocant pèrdues econòmiques pels comerços i el sector de la restauració.