Normalitat a la Cala Sant Francesc de Blanes després de la presència el passat dilluns de cinc rajades

Foto: Pablo Pérez

Una de les cinc rajades, el passat dilluns a la platja de la Cala Sant Francesc / Foto: Pablo Pérez Fernández

Ahir al llarg del matí, la presència de banyistes a Cala Bona ha estat, com és habitual en ple mes d’agost, molt nombrosa. De fet, pocs d’ells tenien coneixement que el dilluns a la tarda s’havia desaconsellat el bany i s’havia hissat la bandera vermella.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Tan sols la presència de diversos mitjans de comunicació durant tot el matí els ha alertat que alguna cosa diferent al què és habitual estava passant

.D’altra banda, durant tota la jornada d’ahir dimarts Protecció Civil va determinar que cada hora es fessin inspeccions amb els caiacs a l’aigua per prevenir que els animalons poguessin tornar, un extrem que es considera altament improbable. Fins a primera hora de la tarda, els resultats continuaven sent negatius i no s’ha detectat ni rastre de cap d’ells.

Identifiquen l’animaló com una ‘Pastinaca’

Foto: Pablo Párez Fernández

Foto: Pablo Párez Fernández

Inicialment, els científics consultats havien coincidit en assenyalar que es tractava d’una Milana. Finalment, però, les imatges facilitades a Protecció Civil de Blanes per un banyista que les va fotografiar han permès identificar-la de manera fefaent. Per això, s’ha comptat amb la col·laboració de l’especialista en reserves marines del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), Toni Garcia, que ha explicat que es tracta d’una ‘Pastinaca’.

Segons Toni Garcia, la decisió de prohibir el bany a Cala Bona que es va prendre ahir a la tarda des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes va ser del tot encertada, ja que si bé es tracta d’un animaló marí que no és perillós, la seva picada és molt dolorosa. Se la coneix també sota el nom d’Escurçana i té una pua verinosa d’uns 20 centímetres a la seva cua. El seu verí és molt dolorós.