Un multitudinari Correfoc de la Colla de Diables Sa Forcanera culmina el cap de setmana de Festa Major

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Les activitats de la Festa Major de Blanes d’aquest passat cap de setmana van culminar la nit d’ahir diumenge amb un dels ingredients més esperats pel públic més jove, el correfoc, protagonitzat per la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que va comptar amb el suport de membres de les colles del Masnou, Cabrera de Mar i Vilassar.

L’espectacle pirotècnic a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va complaure abastament tots els qui els agrada dansar i ballar sota el foc al ritme trepidant que imposa la tabalada dels grups de percussió. Perquè el correfoc fos el més lluït possible, els membres de la colla van estar muntar al llarg de tota la jornada els diferents dispositius de què va estar composat als trams de carrers que composaven el seu recorregut.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Centenars de persones van participar al multitudinari correfoc, que va començar sota l’arc dels copatrons, al carrer Ample, va continuar per diversos carrers del centre de la vila i va finalitzar a la Plaça de l’Església amb un potent desplegament d’efectes pirotècnics. En aquest indret hi havia muntats, entre d’altres elements, 4 traques de carretilles, 1 terremoto, volcans i roncadors. Precisament al tram final de l’activitat que es va fer en aquest emplaçament, un dels moments culminants va ser l’encesa pirotècnica que es va fer al voltant del campanar de l’Església Santa Maria.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Un altre dels indrets del recorregut que també estava especialment guarnit d’efectes pirotècnics va ser la Plaça Solidaritat. A la font i el monument que hi ha en aquest emplaçament s’hi van instal·lar diversos efectes que van culminar amb dispars de castell de focs aeris. D’altra banda, val a dir que al llarg de tot el recorregut hi havia instal·lades un total de 18 traques aèries, comptant les que també estaven situades tant a la Plaça Solidaritat com a la Plaça de l’Església.

En aquest darrer emplaçament on va finalitzar el correfoc, també es van poder veure en acció els elements del bestiari dels diables de Blanes: S’Escórpora, Es Grill i Sa Lleona. Ara bé, un dels ingredients d’aquesta activitat que agrada més al públic assistent és poder córrer amb les empaitades dels diables, així com guaitar les llengües de foc que van fent els bufadors, que en moltes ocasions serveixen per prendre els efectes pirotècnics instal·lats als carrers, les traques aèries.

L’espectacle de so, música, llum i pólvora va aixecar l’expectació tant dels participants que corrien per no ser empaitats o desafiaven els diables amb el clàssic cant del ‘No passareu’. A banda dels qui corrien enmig dels efectes de foc, també va haver un nombrós públic que preferia contemplar l’espectacle en la distància.