Celebració de la 12a Festa dels Contes de Sant Joan al Jardí Marimurtra de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Un nombrós grup de nens i nenes van participar dimarts passat a la 12a Festa dels Contes de Sant Joan. L’esdeveniment el va organitzar l’entitat Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació amb el suport de diverses institucions, particulars i entitats.

Enguany, una de les principals col·laboracions és la que ha rebut des de la Fundació Carl Faust que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra, ja que ha cedit aquest privilegiat racó de Blanes perquè allotgés l’activitat. Els participants que van assistir a la Festa dels Contes de Sant Joan van poder accedir al recinte de manera gratuïta, sense haver de pagar entrada.

Estrena del conte La Paula es queda sense paraula

A banda d’estrenar nou emplaçament, el principal atractiu que han tingut enguany els Contes de Sant Joan ha estat l’estrena del relat inèdit “La Paula es queda sense paraula”, guanyador de la 50a edició dels Premis Recvll en la nova categoria de Contes Infantils. Es va encarregar d’explicar-lo el seu propi autor, Jordi Serra Mayoral qui, poc abans que comencés la vetllada, confessava estar prou nerviós perquè s’estrenava com a rondallaire, però a l’hora força il·lusionat, ja que es tractava d’una jornada molt especial.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Els assistents a la festa també van poder gaudir d’un altre relat que va ser finalista als Premis Recvll en aquesta mateixa categoria. En aquest cas es tractava del conte titulat “El Cor del Bosc”, de Maria Dolors Massa. L’autora va explicar-lo a la canalla ajudada per una voluntària que anava mostrant al públic diverses il·lustracions per fer-lo més amè.

La resta d’intervencions van anar a càrrec d’una banda de Pep Rams, que va fer una animada intervenció musical a l’hora que explicava a l’embadalit públic una història fantàstica. De l’altra, també es va comptar amb una coneguda rondallaire de Blanes, Mercè Domènech, qui va presentar la història de “Tito, el pallasso malabarista” escenificat.

En acaba la sessió de contes i cançons, es va oferir coca cedida gratuïtament per una pastisseria de la ciutat, i es van poder comprar samarretes, llibres de contes i altres objectes i regals editats per Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació per contribuir-hi econòmicament. L’entitat fa una tasca de divulgació i ajuda en la recerca del càncer pediàtric, així com donant suport als nens i familiars afectats per aquesta malaltia.