L’Ajuntament de Blanes indemnitza al propietari d’un establiment que va patir danys durant el correfoc de la Festa Major de 2013

correfoc2La junta de govern de l’Ajuntament de Blanes ha acordat indemnitzar al propietari d’un establiment ubicat al carrer Nou amb 2.077,91 euros pels danys soferts durant la celebració del correfoc del 27 de juliol de 2013, un dels actes de la Festa Major. Es considera acreditat que els vidres de l’establiment van patir desperfectes «pels efectes del material pirotècnic del correfoc».

El reclamant va valorar els danys en 3.127 euros però la junta de govern considera que no s’ha justificat degudament aquesta quantitat, per la qual cosa fixa la indemnització en 2.077,91 euros. En un paràgraf de l’acord s’explica que «la instal·lació dels cartrons protectors que va col·locar l’Ajuntament als vidres dels carrers per on havia de transcórrer el correfoc ‘no garanteix de manera absoluta que aquests tipus de desperfectes no es puguin produir’».

També s’afegeix que «l’Ajuntament era el responsable directe d’assegurar la protecció dels vidres de les vivendes i locals situats als carrers per on havia de transcórrer el correfoc».

El correfoc el va organitza la Colla de Diables Sa Forcanera, que l’any passat va celebrar els 10 anys d’existència.