Activitats a Blanes del 19 al 24 de juny

Dijous 19 de juny

donaciosang§ De 17 a 21 hores, a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal (Pg. de Catalunya, 2), i organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Girona: Campanya de donació de sang.

§ A les 17,30 hores, a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal i dins l’espai Promocionem la cultura, fomentem la lectura: L’hospital de ninos (activitat infantil).

§ De 20,20 a 21,45 hores, a la sala de socis del Primer Casino de Blanes (Pg. de Pau Casals, 36), i dins del cicle de xerrades sobre “Arts i Oficis a la Vila de Blanes”: La cuina com a art i metodologia gastronòmica, a càrrec dels restaurants Can Ton i Sa Malica.

Divendres 20 de juny

§ De 9,30 a 11,30 hores, al Casal Cívic de Can Borell, ubicat al Ptge. de Mas Borell, 1 – 3, i organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes: Artteràpia.

§ De 10 a 14 i de 16 a 20,30 hores, a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, ubicada al Pg. de Catalunya, 2, i organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Girona: Campanya de donació de sang.

§ De 10,30 a 11,15 hores, amb recorregut per diferents carrers del veïnat de la Plantera, i organitzada per l’escola Napoleó Soliva: Cursa de final de curs, amb la participació de 360 alumnes de 3 a 12 anys.

§ Festes del barri del Racó d’en Portes a la plaça Josep Vieta i Burcet. Tarda per als més menuts i jovenets:
-A les 17 hores, Contes amb la Mercè Domènech.
– A les 18 hores, Xocolatada i llaminadures.
-A les 19 hores, Pallassos amb la companyia “La Lluna”.
– A les 18 hores, a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal, i dins l’espai “L’hora del conte”.
“Contes castellers”, amb Elisabet Carnicé, presentadora del programa de castells “Quarts de Nou” de TV3.

Dissabte 21 de juny

§ De 9,30 a 13,30 hores, a la Pl. d’Espanya, i organitzat pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, dins la Setmana de l’Energia: Taller-exposició. Quan parlem d’estalviar energia tu tens la paraula.

§ Festes del barri del Racó d’en Portes, a la Plaça de Josep Vieta i Burcet.

– A les 10 hores, sardinada amb pa i vi per a tothom.
– A les 22,30 hores, sessió de ball a càrrec de “Sebas Rider”.

§ D’11 a 20 hores, al Pg. de Mar, davant del monument a la Sardana, i organitzada pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM) del CSIC, amb la participació del grup de l’Observatori Microbià de la Badia de Blanes, i coincidint amb el Solstici d’Estiu: Diada d’Exploració de l’Oceà -OSD- (Ocean Sampling Day).

§ De 17 a 20 hores, a la pista verda de la Ciutat Esportiva de Blanes, i organitzat pel Club Twirling Blanes: Festival de Twirling pro viatge Copa d’Europa 2014.

§ De 20,45 a 21,30 hores, a l’espai comprès entre Sa Pujola i Sa Palomera, i organizat per la parròquia de Sta. Maria: Acte de Benedicció del Mar.

Diumenge 22 de juny

§ De 8 a 14 hores, als carrers dels Papus, dels Filadors i de Raval, i a les places de Mn. Joan Quer i de l’Església, i organitzada per l’Associació d’Estores del Barri de Raval: Elaboració de les Estores de Corpus.

§ Festes del barri del Racó d’en Portes, a la plaça de Josep Vieta i Burcet:

– A les 12 hores, Missa “Rociera”, amb l’actuació del “Coro Rociero Bahía de Blanes”.
– A les 18 hores, berenar – homenatge als avis i àvies del veïnat i actuacions dels grups de la Casa del Mar, Ona Brava, Mar Blau, Brisa Marinera i Cel Blau.

§ De 14 a 20,15 hores, als carrers dels Papus, dels Filadors i de Raval, i a les places de Mn. Joan Quer i e l’Església, i organitzada per l’Associació d’Estores del Barri de Raval: Exposició de les Estores de Corpus.

§ A les 20,15 hores, pels carrers dels Papus, dels Filadors i de Raval, i a les places de Mn. Joan Quer i de l’Església: Processó de Corpus.

Dilluns 23 juny

Foto: Aitor Roger

Foto: Aitor Roger

§ Al Pg. de Pau Casals, i organitzada per l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, amb la col·laboració de la Colla de Diables Sa Forcanera i Acció Cultural Es Viver: Revetlla de Sant Joan 2014.
– A les 18 hores, contes i xocolatada.
– A les 18,30 hores, taller per a nens.
– A les 19,45 hores, danses catalanes.
– A les 20,20 hores, geganters.
– A les 21,20 hores, arribada de la flama i encesa de la foguera.
– A les 21,40 hores, acte de reconeixement a Acció Cultural Es Viver pel seu treball per la cultura catalana.
– A les 21,50 hores, sopar popular.
– A les 22 hores, encesa d’espelmes formant la bandera estelada.
– A les 22,30 hores, balls tradicionals i batucada de diables.
– De les 23,15 a les 3 hores, actuacions musicals i punxadiscs.

§ De 19,30 a 20,30 hores, amb sortida des de la platja, a l’alçada del monument a la Sardana, i organitzada pel Grup Fondistes Blanes: II Escalada al Castell de Sant Joan.

§ A les 21 hores, a l’Av. de Catalunya, i organitzada per l’AV de la Plantera: Revetlla de Sant Joan 2014.

Dimarts 24 de juny

§ A les 18,30 hores, al jardí botànic Marimurtra, ubicat al Pg. de Carles Faust, 9, i organitzada per l’associació Amics d’en Joan Petit, Nens amb Càncer, i la Parròquia Sta. Maria de Blanes: 12a. Festa dels Contes de Sant Joan 2014.