Xerrada informativa a Blanes adreçada als joves touroperadors holandesos

s

Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest és el segon any consecutiu en què s’organitzen aquestes xerrades informatives, adreçades als joves touroperadors holandesos que s’encarreguen de fer de guies pels compatriotes que venen a Blanes a passar-hi uns dies de vacances. L’objectiu és conciliar l’oci nocturn dels joves amb el descans dels veïns.

D’aquesta manera, les previsions són que la informació arribarà als 18.000 joves que, segons càlculs estimatius, vindran aquest estiu a Blanes. La xerrada s’ha fet en un dels locals que es troba situat al barri dels Pins, al cor de la zona turística del municipi. Aquí és on molts veïns que hi resideixen necessiten que se’ls respecti el son quan conviuen amb visitants que han vingut a Blanes per passar-hi uns dies d’esbarjo.

Consells de seguretat ciutadana

La xerrada, que es va realitzar ahir, ha comptat amb dues parts. La primera ha anat a càrrec dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, que té la comissaria amb seu a Blanes. El sergent dels Mossos, Santi Serra, ha informat als assistents sobre les mesures de seguretat bàsiques que han de tenir en compte per poder passar aquests dies d’esbarjo sense complicacions i gaudint dels atractius que els ofereix la població.

L’explicació ha anat acompanyada d’un power-point en holandès on també s’incloïen imatges extretes de càmeres de seguretat en establiments hotelers amb exemples de situacions reals. Es tractava que els touroperadors que han assistit a la trobada tinguessin clars els principals consells que han de trametre als joves.

Consells com ara que cal estar atents en determinades situacions, com per exemple quan es fa el chek-in i chek-out als establiments d’allotjament. És llavors quan els delinqüents s’enuen les maletes o la bossa de mà aprofitant que la víctima està tramitant l’entrada o sortida amb la recepció.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

També se’ls ha donat consells pràctics per no acabar sent una víctima potencial d’un furt o un robatori al carrer o en altres indrets aparentment més innocents com pot ser la platja, un lloc on tampoc no es pot abaixar la guàrdia.

Per últim, el sergent ha advertit als touroperadors sobre les diferències legislatives que hi ha respecte Holanda pel què fa al consum d’alcohol i drogues. Sobre aquest darrer tema, els ha recordat que si els agents policials els troben a sobre petites quantitats o bé en consumeixen, la sanció administrativa que hauran de satisfer és de 300 euros.

Ordenança de Civisme i Convivència

La segona part de la xerrada ha anat a càrrec del sots-inspector en cap i el sergent de la policia local de Blanes, Manel Martínez i Rafael Ruiz respectivament. Tots dos han fet un repàs a la normativa municipal de civisme i convivència ciutadana.

Respecte aquesta qüestió, s’ha informat als assistents que les infraccions contra l’Ordenança de Convivència i Civisme preveuen sancions que poden anar des dels 120 euros fins als 750 les més greus o bé quan hi ha reincidència. Amb tot, els representants de la policia local també han remarcat que, sortosament, els holandesos solen ser molt més tractables i raonables que no pas els visitants d’altres nacionalitats, que poden arribar a ser més conflictius.

La darrera part de la xerrada a càrrec dels dos comandaments policials s’ha tancat recordant als assistents que els coneguts disco-tours estan prohibits, així com el què es coneix com ‘botellón’. Això és perquè, tal i com se’ls ha recordat, està prohibit el consum d’alcohol a la via pública.