Centenars de persones participen a la jornada de sensibilització de les escoles bressol a Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

El passeig de mar va allotjar ahir diumenge per segon any consecutiu la jornada de sensibilització de les escoles bressol municipals, una experiència que va ser un èxit de participació. Al llarg del matí, centenars de persones es van acostar a l’espai on va tenir lloc, en una activitat que va ser gaudida en especial per les famílies que van participar-hi acompanyades de llurs fills.

La jornada es va allotjar en quatre carpes. Tres d’elles les ocupaven les Escoles Bressol de Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera, i la quarta incloïa una petita mostra del material de psicomotricitat de què es disposa en aquests centres. També hi havia àlbums de fotos de les activitats diàries perquè els pares i mares poguessin conèixer-les, així com una petita mostra del projecte pedagògic i la informació sobre horaris i preus per al proper any, que seran els mateixos que hi ha hagut durant els dos anteriors cursos; 2012-2013 i 2013-2014.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Entre els assistents a l’experiència també s’hi comptava la regidora d’Educació, Susana Ramajo, qui va destacar: «El què volíem aconseguir era que la jornada fos un espai de trobada on es pogués experimentar, preguntar i conèixer de més a prop la tasca que es desenvolupa en aquests centres educatius a través dels professionals que en tenen cura, un objectiu que considero plenament assolit».

Blanes compta amb tres escoles bressol de titularitat municipal -Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera- que ofereixen atenció a infants del primer cicle d’educació infantil. Es a dir, dels 0 als 3 anys. La primera infància és una etapa decisiva en la formació de les capacitats cognitives, socials i motrius. Per aquest motiu, els nens i nenes reben un tracte molt individualitzat per part de les educadores, que els acompanyen tot respectant el seu propi ritme d’aprenentatge.

Jornada de portes obertes i exposició a la biblioteca

Les activitats per donar a conèixer la tasca educativa que es fa a les escoles bressol es completaran aquesta setmana amb sengles jornades de portes obertes adreçades principalment als pares i mares acompanyats dels infants. La primera d’elles estava previst que es fes avui dilluns a l’Escola Bressol de Can Borell; el dimarts 29 es farà a l’Escola Bressol de La Plantera i el dimecres 30 d’abril a l’Escola Bressol de Ca la Guidó. En tots tres casos l’horari és el mateix: de 18 a 20 h.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

D’altra banda, el complement del seguit d’activitats que ha organitzat l’Ajuntament de Blanes per difondre la tasca educativa de les Escoles Bressol Municipals, és l’exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal, que s’ha allotjat fins el 24 d’abril a la Biblioteca Comarcal. A través de la seva visita, es vol destacar el servei d’ajut que s’ofereix a les famílies en el desenvolupament i l’educació dels nens i nenes.

L’exposició està distribuïda en diferents espais, de manera que als plafons s’hi recull fotogràficament les activitats que realitzen els infants, acompanyades d’una breu descripció explicativa. Per la seva banda, en les vitrines hi ha una mostra del material didàctic que s’utilitza en aquests centres, partint de la metodologia que es basa en les aules temàtiques.