La Policia Local de Malgrat de Mar ha realitzat 10.243 serveis des del gener

Ajuntament de Malgrat de Mar

La Policia Local de Malgrat de Mar ha fet balanç de la feina feta aquest any, ahir divendres durant l’acte de celebració de la festivitat del seu patró. Des del gener, els agents han realitzat 10.243 serveis policials.

En el marc de l’acte institucional de celebració del patró de la Policia Local, aquest migdia a l’Arxiu Municipal, s’han lliurat també felicitacions públiques per algunes intervencions i medalles d’honor al mèrit professional i per antigüitat a diversos agents de la Policia Local de Malgrat, dels Mossos d’Esquadra i a les tècniques de Cultura, Ruth Ninou, i de Joventut, Núria Bernadàs.

L’inspector en cap de la Policia Local de Malgrat de Mar, Joaquim Martínez, ha fet balanç de la feina feta aquest any. 10.243 serveis policials des del mes de gener fins ahir, els quals 1.726 són de policia assitencial. Ha detallat que des del gener i fins al novembre s’han produït 60 accidents a Malgrat de Mar, un 40% menys que l’any passat. La Policia Local durant aquests mesos ha realitzat 2.000 proves d’alcoholèmia, de les quals 260 han resultat positives; 55 drogotest; i s’han denunciat 7.000 infraccions de trànsit, de les quals 352 han estat per excès de velocitat. A més, durant aquests mesos s’han interposat 318 infraccions administratives per incompliment de les ordenances de tinença d’animals o de civisme, o la llei de seguretat ciutadana.

Carme Ponsa i Joaquim Martínez / Ajuntament de Malgrat de Mar

Joaquim Martínez ha fet referència a la situació actual que viu el país. «La policia com a institució no és aliena als moments sociopolítics de la nostra comunitat. No ho és ara ni ho ha estat abans. Prova d’això és la complicada situació en la qual ens trobem els cossos i forces de seguretat en l’actualitat», ha detallat. En aquest sentit ha afirmat que «la policia local ha posat a la disposició dels seus ciutadans totes les habilitats de les que disposa per tal que el municipi superi amb èxit la prova del manteniment de la seguretat ciutadana en aquests difícils moments. I aquesta continuarà sent la nostra línia de treball i el nostre compromís; la neutralitat política, el manteniment de la seguretat i la convivència i la lleialtat professional».

Per la seva part, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa (JXM), ha destacat «aquest esperit de servei, aquesta proximitat, i la vostra inqüestionable eficàcia i eficiència és valorada molt positivament per tots nosaltres i arreu. Per això és de justícia traslladar-vos el nostre agraïment i estima per com sou i pel que feu. Agraeixo a la policia local l’esforç que feu per donar un excel·lent servei al ciutadà i al visitant i faig extensiu aquest agraïment a la resta de cossos policial».

Ajuntament de Malgrat de Mar

 

Durant l’acte, s’han lliurat felicitacions a 16 agents de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra per la seva intervenció a diferents actuacions policials d’aquest 2017; així com medalles a 5 agents per mes de 25 anys de servei -entre ells l’inspector en cap- i 1 medalla al mèrit professional a l’inspector en cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar, Salvador Rossell. La Policia Local també ha reconegut la feina i la bona col·laboració amb les tècniques de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Ruth Ninou i Núria Bernadàs, a les quals ha lliurat una felicitació.