L’alcalde de Pineda buscarà un soci de govern després que el PDeCAT hagi trencat el pacte de govern

Ajuntament de Pineda de Mar

Davant la decisió del PDeCAT de trencar el pacte de govern municipal a Pineda de Mar, l’alcalde, Xavier Amor (PSC), ha anunciat aviui que a partir del 2 d’octubre iniciarà una ronda de contactes amb tots els partits polítics, inclòs el mateix PDeCAT, per analitzar la situació actual. No es descarta cap escenari pel que fa a iniciar un pacte de govern amb algun altre partit o bé decidir governar en solitari fins a finals de mandat.

Xavier Amor lamenta el trencament del pacte de govern municipal, «ja que el motiu ha estat bàsicament la discrepància entre partits pel que fa al procés polític que viu Catalunya, i arran dels darrers esdeveniments», però expressa un total respecte a la decisió del PDeCAT. Amor assegura que el PSC de Pineda «no comparteix aquesta decisió, perquè a l’equip de govern han fet bona feina, i en l’acord signat ja havíem previst que cadascú tingués llibertat de posicionament en el debat nacional».

Les regidories que fins ara tenien al capdavant a Francesc Horta i Patrícia Jara Verdura (PDeCAT), que deixen de percebre les retribucions assignades, les assumirà de manera provisional la 1a Tinent d’alcalde i Coordinadora del Govern, Carme Aragonès.

L’alcalde ha volgut destacar «el bon tarannà dels dos regidors, fins ara al govern municipal, i la bona relació que han mantingut amb el PSC durant aquests dos anys». En aquest sentit també ha dit que el compromís de finalitzar tots els gran projectes del mandat, com ara la finalització del passeig a Poblenou, es manté: «perquè estem aquí, compromesos amb Pineda, amb els seus problemes i amb la gent de Pineda», ha dit.

Resultats de les eleccions municipals de 2015

El PSC governarà ara en solitari, però amb una majoria àmplia amb els 10 regidors que té al plenari municipal. L’alcalde ha destacat el valor del seu equip de regidors i regidores socialistes, els quals a partir d’ara “tindran més feina sense que se’ls augmenti la retribució, però aquí hi som per responsabilitat, no per diners”, ha dit, i ha afegit que “tots ells estan compromesos amb Pineda i en tirar endavant els grans projectes de mandat”.

Xavier Amor també ha manifestat la seva preocupació pel moment polític actual, ha demanat “prudència i diàleg a tots els actors polítics” i ha afegit que «ara cal política de veritat per trobar una solució». Amor ha manifestat que no li agrada el que veu i ha lamentat que s’hagin traspassat responsabilitats als ajuntaments. En aquest sentit, ha parlat de la decisió de no cedir espais municipals per a celebrar el referèndum de l’1 d’octubre, d’acord amb els informes tècnics del Secretari i de l’Interventor.

En aquest sentit, l’alcalde ha dit que «tots els partits de l’oposició demanen a l’alcalde un informe favorable dels tècnics abans de tirar endavant algunes polítiques o decisions, i en aquest cas, l’equip de govern també actua segons els informes i d’acord el compliment de la llei vigent. «Jo seguiré fent cas als meus serveis jurídics, com ho faig amb totes les actuacions de l’Ajuntament», ha dit.

Xavier Amor ha fet aquestes declaracions aquest matí en el decurs d’una roda de premsa a la Sala de Plens, acompanyat de totes les seves regidores i regidors al govern.