Demà comencen a Malgrat obres a l’avinguda Costa Brava per millorar la seguretat viaria

Ajuntament de Malgrat de Mar

Les obres per millorar la seguretat viària de l’avinguda Costa Brava de Malgrat de mar començaran demà dilluns. Les obres començaran a la cruïlla del carrer de Mossèn Fèlix Paradeda, davant l’Institut Ramon Turró, perquè aquest tram estigui acabat abans de l’inici del curs, el 12 de setembre.

El projecte de millora de la seguretat viària de l’avinguda de la Costa Brava, la carretera BV-6001 al seu pas per Malgrat de Mar, contempla augmentar els passos de vianants i recol·locar-ne alguns per facilitar els recorreguts més habituals dels usuaris. També inclou l’habilitació de passos de vianants elevats en trams com, per exemple, el que va de la cruïlla de Guillem de Palafolls al carrer de la Verneda. En aquesta intersecció, la de Guillem de Palafolls, s’hi farà, a més, un refugi central per a vianants perquè l’actual rotonda no té protegits els passos.

Les obres també reduiran l’amplada de la calçada en alguns punts de l’avinguda per tal d’aconseguir que els vehicles circulin més a poc a poc.

Concretament, s’actuarà en aquest sentit a les cruïlles amb el carrer de Joan Esquena i Torró, avinguda Verge de Montserrat, Mossèn Fèlix Paradeda, Alexander Fleming i Guillem de Palafolls.

Finalment, es millorarà la seguretat de les parades de transport públic. En aquest sentit, se situaran tenint en compte els passos de vianants. La previsió és que els busos parin al carril.

Les obres de millora de la seguretat viària de l’avinguda de la Costa Brava tenen un pressupost d’execució de 384.677,81 euros. D’aquests diners la Diputació de Barcelona n’assumirà el 71,57%, és a dir, 275.310,55 euros; i l’Ajuntament, el 28,43% restant -109.367,26 euros. La previsió de la Diputació de Barcelona és que les obres s’allarguin uns 4 mesos, aproximadament.

Restriccions de trànsit durant les obres

La Policia Local de Malgrat de Mar ha informat que les obres començaran dilluns vinent a la cruïlla de l’avinguda de la Costa Brava amb el carrer de Mossèn Fèlix Paradeda, davant de l’Institut Ramon Turró. S’ha decidit iniciar el projecte en aquest sector perquè puguin estar enllestides per a l’inici del curs escolar el proper. Les obres obligaran a aplicar restriccions de trànsit a la zona.

A partir de dilluns i mentre durin les obres restarà prohibit estacionar al carrer de Mossèn Fèlix Paradeda, entre l’avinguda de Tarragona i avinguda de la Costa Brava. A més, també restarà prohibida la circulació en el mateix tram de carrer de Mossèn Fèlix Paradeda. Només podran entrar i sortir en aquest tram de carrer els vehicles  dels guals residents.