El conseller d’Interior diu que a Calella el robatoris en força a domicili ‘han baixat mé d’un 20%’

Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha visitat avui la comarca del Maresme, i ha assistit a les Juntes Locals de Seguretat de Calella i de Sant Pol de Mar. Al matí, el conseller i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, han fet balanç de les dades policials al municipi.

Jané ha valorat molt positivament els indicadors de seguretat de Calella, i ha explicat que «portem 2 anys en que hi ha hagut una disminució, en el global, del 14% dels fets delictius. Hi ha una lleugera pujada aquest darrer any que, des d’un punt de vista policial no es considera rellevant perquè també hi ha una major activitat policial».

«La valoració és positiva en tant que han baixat més d’un 20% els robatoris amb força a domicili que preocupen molt al ciutadà perquè li entren a casa seva, i també els robatoris amb força a establiments i a l’interior de vehicles», ha insistit.

El conseller ha posat en valor que a Calella l’ajuntament organitza molts esdeveniments, «és una població amb molta vitalitat cívica, amb molts esdeveniments culturals, esportius, lúdics que fan de Calella una ciutat atractiva però evidentment això també comporta més feina per als agents policials, no sempre visible però existeix».

El titular d’Interior ha destacat l’excel.lent coordinació policial: «S’està fent molt bé la feina, i vull recordar que al municipi de Calella s’ha produït un increment d’hores dels Mossos d’Esquadra en aquest darrer any que obeeix a una petició expressa que va fer la seva alcaldessa perquè hi havia dades significatives d’un augment molt gran d’activitat en aquest municipi, pràcticament 2 milions de pernoctacions l’any, i policialment ho hem de tenir en compte».

A Calella també hi ha assistit l’inspector cap de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat; la coordinadora de Relacions del Departament d’Interior amb l’Administració Local, Núria Colomé; la comissària cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Cristina Manresa; i l’inspector cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, David Borrell; entre d’altres autoritats.