Inaugurada a Santa Susanna la nova Biblioteca Vall d’Alfatà

Ahir dissabte, Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Joan Campolier, alcalde de Sant Susanna, i Martí Pujol, vicepresident 3r de la Diputació de Barcelona, van inaugurar la nova Biblioteca pública Vall d’Alfatà de Santa Susanna.

L’equipament, s’integra en un edifici de nova construcció on també hi estan ubicats el casal d’avis i amb el centre cívic municipal. Pel que fa a la biblioteca consta de 955 metres quadrats útils distribuïts en dos nivells i compta amb una zona d’acollida, un espai polivalent amb ús independent, àrea de diaris i revistes, àrea infantil i general, espai de suport, terrassa i zona de treball intern.

Ajuntament de Santa Susanna

La biblioteca estarà oberta al públic 33 hores a la setmana i ofereix un fons inicial de 10.681 documents, entre els quals hi ha 9.000 llibres, 1.600 documents audiovisuals i 81 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix també el servei d’autoservei de préstec, basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents.

El cost total de construcció de la biblioteca és d’1.408.165,55 €, dels quals la Generalitat n’ ha aportat 599.281,26 €; la Diputació de Barcelona 686.819,00 € i l’Ajuntament de Santa Susanna, 122.065,29 €. A més, la Diputació de Barcelona ha aportat, també 125.294,00 € per a l’adquisició de fons documentals i audiovisuals i equipament informàtic.

La biblioteca, de titularitat municipal, rebrà el suport de la Diputació de Barcelona com a biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i, alhora, s’integrarà en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). Amb aquesta incorporació, el SLPC passarà a tenir un total de 408 equipaments bibliotecaris.