Pineda de Mar recepciona les obres de reparació del passeig marítim afectats pel temporal

Ajuntament de Pineda de Mar

El Ministeri de Medi Ambient ja té enllestides les obres de reparació i construcció d’una escullera als dos trams del Passeig Marítim de Pineda de Mar afectats pels temporals d’aquest hivern. L’Ajuntament ha recepcionat avui l’obra que ha complert el calendari previst.

Avui mateix l’Ajuntament continuarà amb les obres d’acondicionament per restablir totalment la zona afectada. Aquestes obres ascendiran a un cost total de 392.741 euros i es realitzan en dues fases per no afectar la temporada turística d’estiu. En una primera fase, que comença avui a la tarda,  l’Ajuntament de Pineda comença la feina per condicionar el carril bici i de vianants i instal·lar part de l’enllumenat.

Ajuntament de Pineda de Mar

Aquestes tasques estaran enllestides a mitjans de juny, amb una primera inversió de prop de 34.365 euros. Les obres consisteixen en la reposició del carril de vianants (29.000 euros), la instal·lació d’una columna de llum i dos fanals (5.365 euros) i la neteja i condicionament general de l’espai per part de la Brigada Municipal. Amb aquesta intervenció s’aconseguirà que es pugui passejar i circular en bicicleta per tot el passeig de forma ininterrumpuda.

Ajuntament de Pineda de Mar

La segona fase, que començarà després de l’estiu, comprendrà les obres definitives de reurbanització. Les obres consistiran en la restitució dels elements d’urbanització, mobiliari urbà i  jardineria malmesa pel temporal. També s’instal·laran de nou els serveis d’enllumenat, aigua potable, electricitat i telefonia. El cost previst d’aquesta segona fase puja a 358.376 euros. D’aquesta part ja s’ha demanat  una subvenció a l’Estat, tot i que, ara per ara, l’Ajuntament no ha obtingut resposta.