Malgrat de Mar vol dotar de major contingut l’agermanament amb Seynod

Ajuntament de Malgrat de Mar

L’equip de govern de Malgrat de Mar vol dotar de major contingut l’agermanament amb el poble francès de Seynod i obrir noves línies de treball entre els dos municipis. A la reunió de treball celebrada aquest dimecres, el govern malgratenc va traslladar als representants del consistori de Seynod diverses propostes.

En la trobada es va parlad d’organitzar a Malgrat cursos de francès i de promoure beques per impulsar l’estada d’estudiants malgratencs a Seynod. El govern malgratenc també vol oferir la possibilitat de fer intercanvis d’experiències entre tècnics municipals dels dos ajuntaments i promoure l’organització d’un seminari conjunt. La idea és continuar també amb els intercanvis entre escoles i entitats culturals i esportives que es fan des de fa 11 anys.

La regidora Neus Serra, portaveu del govern de Malgrat, ha destacat que aquestes noves línies de treball entre Malgrat y Seynod s’afegirien als projectes d’intercanvi entre escoles i entitats culturals i esportives que es fan des de fa 11 anys entre els dos municipis.

Neus Serra va manifestar que Malgrat també s’ha interessat pel projecte de l’Escola de la Jonchère, la qual ha desenvolupat un projecte musical amb èxit per a nois i noies viuen en un barri marginal de Seynod i pateixen risc d’exclusió social. La portaveu ha explicat que el govern municipal vol conèixer aquesta experiència.

Neus Serra ha explicat que Seynod està en procés de fusionar-se amb cinc municipis més. Aquest fet suposarà que el consistori de Seynod mantindrà serveis d’atenció al ciutadà i que l’alcaldessa, Françoise Camusso, mantindrà el càrrec com a delegada d’aquesta unió de pobles. Seynod, però, ha refermat la voluntat de mantenir aquest agermanament amb Malgrat de Mar.