Enxampats tres joves mentre feien grafitis a Palafolls

Ajuntament de Palafolls

La Policia Local de Palafolls ha enxampat aquest dimarts al vespre tres joves, d’entre 19 i 21 anys,  mentre realitzaven pintades prop del camp de futbol de la població.

Els agents que patrullaven per la zona del Pla de la Sorra van observar com un dels joves estava pintant grafitis amb un esprai a la mà. Quan la policia s’hi va acostar els va identificar i comissar les motxilles en les que portaven fins a 16 esprais de pintura.

L’ordenança de civisme i convivència de Palafolls tipifica com a infracció lleu el fet de fer pintades en façanes d’edificis públics o privats així com en elements públics. Els responsables d’accions com aquestes s’exposen a sancions d’entre 100 i 200 euros.

Ajuntament de Palafolls

Sigui com sigui, l’Ajuntament de Palafolls es gasta milers d’euros cada any per netejar les pintades que es fan sobretot en espais públics i mobiliari urbà. Aquesta mateixa setmana s’han netejat els grafitis i gargots que havien aparegut en les últimes setmanes a les portes de la Biblioteca Enric Miralles.

L’any passat es va haver de fer actuacions d’urgència i extraordinàries per netejar i adequar els espais malmesos per les pintades aparegudes a la passera, al Palauet i a d’altres espais públics. Una actuació que es suma als treballs habituals de la brigada municipal.