L’Ajuntament de Palafolls demanarà explicacions a Endesa pel tall de llum de més de 4 hores a Sant Lluís

Barri Sant Lluís de Palafolls / Google Earth

L’Ajuntament de Palafolls demanarà explicacions per escrit a la companyia elèctrica sobre el tall en el subministrament elèctric que va deixar sense llum tot el barri de Sant Lluís la matinada de dissabte.

Segons Ràdio Palafolls, citant fonts d’Endesa, el tall de llum es va produir passada la mitjanit (0.04h) causa de la tempesta elèctrica que afectava la zona en aquells moments. Segons la companyia, la desconnexió de la línia va venir motivada per una autovàlvula que actua de parallamps.

L’apagada, segons la pròpia Endesa, va afectar bàsicament a 1.100 abonats de la companyia al barri de Sant Lluís, tot i que la resta de la població també va notar microtalls per culpa de la tempesta, que va acabar descarregant 45 litres per m2.

El subministrament no es va restablir als afectats fins passats dos quarts de 5 de la matinada (4.39h), quatre hores i mitja després de l’inici del tall.

El consistori vol saber ara per què es va trigar tant a resoldre el problema elèctric i perquè sempre hi ha incidències que deixen a les fosques el barri de Sant Lluís.

Al passat mes de setembre ja hi va haver un altre tall de 4 hores per una incidència i a l’octubre un problema tècnic tornava a deixar a les fosques el barri durant prop d’1 hora.

El consistori ja ha demanat en nombroses ocasions solucions als problemes elèctrics que afecten aquesta zona del nostre municipi i que es garanteixi una ràpida actuació davant d’incidències com les de dissabte a la matinada.