El projecte “Tu hi pintes molt!” es posa en marxa amb els treballs per eliminar pintades

Ajuntament de Malgrat

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha posat en marxa una nova campanya del pla ocupacional “Tu hi pintes molt!”. La iniciativa té un doble objectiu: millorar el paisatge urbà del Castell i la Verneda i per facilitar l’accés al món laboral de persones a l’atur.

Abans de començar a pintar façanes, les tres persones contractades per fer aquest projecte han fet el període de capacitació professional amb treballs per eliminar les pintades i grafitis de l’entorn del Passatge dels Arcs i carrer del Castell.

A través del projecte Treball als Barris, l’Ajuntament  ha contractat tres malgratencs, que són les encarregades de pintar les façanes, segons la carta de colors del barri. Aquestes persones són un oficial i dos operaris que estaven sense feina i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquests treballadors van començar la seva tasca la setmana passada. I ho van fer amb treballs previs, que formen part del període de capacitació professional. Els tres treballadors han portat a terme els treballs d’eliminar les pintades que hi havia a l’entorn del Passatge dels Arcs i també del carrer del Castell. Des de la Regidoria d’Habitatge, responsable del projecte, s’ha cregut convenient iniciar els treballs en aquests espais.

La regidora d’Habitatge, Neus Serra, ha explicat que la principal diferència d’aquest any del projecte “Tu hi pintes molt!” “és la posada en valor del patrimoni històric local. Per això s’ha començat amb l’eliminació de grafitits a punts del municipi que formen part d’aquest patrimoni local.

Com funciona la iniciativa Tu hi pintes molt!?

Les persones propietàries d’habitatges, que estan interessades, han de sol·licitar-ho per escrit a l’Oficina d’Habitatge i Projectes Urbans de l’Ajuntament.  Enguany també es preveu donar prioritat a les sol·licituds que l’any passat no van poder ser ateses. El termini per demanar-ho és obert fins el proper 30 de juny.

Els propietaris dels habitatges han d’assumir el cost de la pintura. Les façanes es pinten d’acord amb la carta de colors del barri, elaborada al 2010. L’empresa Gabinete del Color, que és la responsable dels treballs cromàtics de les cases del riu Onyar a la ciutat de Girona, va ser l’encarregada de realitzar aquesta carta de colors.

Aquesta iniciativa, fruit del Projecte d’Intervenció Integral del Castell i La Verneda, ha estat un estímul a la rehabilitació de façanes en aquests dos barris. Des que es va posar en marxa, al març de 2013, fins a l’agost de 2016, s’han pintat 103 façanes de cases del Castell i La Verneda.