El nou govern de Malgrat de Mar redueix en 22.000 euros per any la despesa de sous dels regidors

Blanesaldia.com

El nou equip de govern de Malgrat de Mar porta aquest vespre al ple extraordinari l’aprovació de les retribucions dels regidors. La proposta redueix el nombre dedicacions exclusives, passant de les cinc de l’anterior govern, a dos.

Dels 10 regidors que formen part del govern, vuit tindran dedicació parcial i la majoria de sous d’aquestes són més baixes que les de l’anterior govern.

La suma de retribucions del nou govern ascendeix a 303.195,84 euros per any. Són 22.063 euros menys que la despesa de l’anterior equip de govern. 

L’alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), cobrarà el mateix sou que cobrava el seu antecessor en el càrrec Joan Mercader, 50.000,02 euros bruts anuals. El regidor de JXM, Miquel Àngel Ruiz, continua amb la dedicació exclusiva i el sou de 1.947,85 euros. La resta de regidors tindran dedicació parcial i percebran: Ramir Roger (ERC), 1.785,79 €; Neus Serra (PDeCAT), Jofre Serret (PDeCAT) i Mireia Castellà (JXM) 1.573,41 €; Esther Martínez (ERC) 1.414,29 €; Ricard Núñez 1.214,28 € i Paco Márquez (CUP) 1.107,15 €.

Cliqueu a sobre del gràfic per ampliar-ho

El govern municipal actual també ha rebaixat la quantitat que es percep per assistència a Junta de Govern Local, passant de 275 euros a 175. Aquesta quantitat la percebrà la regidora de govern, Núria Casajuana (CUP), que només cobrarà per assistències a Junta de Govern Local, així com a Ple (356,88 euros) i a Comissió Informativa (75 euros).

Per assistències també cobraran cinc regidors de l’oposició del PSC -que no són portaveus. Els portaveus dels grups municipals del PSC, Joan Mercader, i del PP, Ana Vega, cobraran 9.011,38 euros bruts anuals, la mateixa quantitat que hi havia establerta fins ara per a aquest càrrec.

Cartipàs, atribucions i altres aspectes de funcionament

En el ple d’aquest vespre, es donarà compte que la Junta de Portaveus se celebrarà el mateix dia que se celebri el ple municipal, a les 13 hores. El nou govern manté que «és més funcional fer-ho el mateix dia, a fi i a efecte d’arribar a acords». Des del govern municipal també s’apunta que «això no obstant, no impedeix que des de la convocatòria del ple fins a la seva realització els grups municipals facin el que estigui al seu abast per consensuar matèries».

En la sessió extraordinària d’avui, també s’informarà que la Junta de Govern Local és paritària, sense que cap grup municipal ostenti una majoria. Hi ha representat un representant de cada grup municipal del govern. Fins ara hi havia sis representants (4 del PSC) i (2 de JxM). També es donarà compte del cartipàs municipal. L’equip de govern està format per 10 regidors i regidores i no 9 com fins ara. Les delegacions de l’alcaldessa ja han estat aprovades.

El ple també haurà d’aprovar la revocació de certes atribucions del ple a favor de la Junta de Govern Local. En aquest sentit, es retornen algunes delegacions que el ple va fer a la Junta de Govern Local perquè el nou govern manté que «el plenari és l’únic espai obert i públic de debat amb tots els grups municipals que conformen la política municipal. Així mateix és un altaveu per a la gent del poble».