L’Ajuntament de Malgrat asumeix enguany l’organització de les Barraques

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

La festa major de Sant Roc d’enguany tindrà edició de Barraques. Així ho ha confirmat el regidor de Cultura, Albert Cuní, després que l’Associació de Barraques Malgrat (ABM) fes públic divendres a la nit a través d’un comunicat a les xarxes socials que no organitzarà l’edició d’enguany.

Les Barraques de l’any passat tenien un pressupost d’uns 70.000 euros aproximadament, aportats íntegrament per l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Aquesta xifra suposa la meitat del pressupost total de la festa major de Sant Roc i el 80% dels recursos de la Regidoria de Joventut per a tot l’any. El lloguer de l’escenari dels concerts costava 12.000 euros i els grups del cartell els triava l’Associació de Barraques, a excepció de la Summer Moguda, que fa quatre anys l’Ajuntament va fer incloure en el programa.

Després de la festa major de l’any passat, la Regidoria de Cultura ha negociat amb l’Associació de Barraques Malgrat per intentar rebaixar el cost de l’organització fins a 30.000 o 35.000 euros, que és el pressupost que tenen les barraques de pobles veïns com Blanes, Pineda de Mar o Calella. L’Ajuntament de Malgrat de Mar també va proposar a l’ABM optar per un sistema més participatiu per triar els grups que configuren el cartell de Barraques, el qual fins ara només triava aquesta associació.

«Vam proposar una xifra negociable al voltant de 30.000 o 35.000 euros, que és el que es gasten a Blanes, Calella o Pineda. Primer ens van dir que s’ho pensarien i després ens van dir que no es veien amb cor d’organitzar l’esdeveniment amb aquestes condicions», ha detallat el regidor de Cultura.

Albert Cuní ha assegurat que «les barraques es continuaran fent i comptaran amb més participació de les entitats. Encara hem de parlar de moltes coses però la base i l’estructura seran les mateixes, perquè són bones. Tindrem els tres dies, la Summer Moguda i bons grups», ha afegit el regidor. Albert Cuní també ha dit que el consistori «invertirà menys diners i posarà més mà d’obra i capacitat d’enginy a l’hora de gestionar aquest esdeveniment».

El regidor de Cultura també ha volgut agrair la feina en els darrers anys de l’ABM, així com de les entitats i dels tècnics de l’Ajuntament i ha deixat la porta oberta a l’Associació de Barraques per poder tornar a col·laborar en l’organització.

Comunicat de l’Associació de Barraques de Malgrat

L’Associació de Barraques de Malgrat (ABM) ha fet públic un comunicat aquest divendres al vespre a través de les xarxes socials en el que anuncien que no seran els organitzadors de les barraques d’enguany «en el format que des de fa 8 anys hem anat consolidant».

En el comunicat, l’entitat atribueix aquesta decisió a «la no entesa amb el nou equip de govern de l’ajuntament i les seves ganes de canviar un acte en el que nosaltres hi creiem cegament».

Afegeix que «hem defensat un format que creiem molt adequat tenint en compte l’èxit de les edicions passades i que d’altres festivals o municipis han fet servir d’inspiració i referència». L’ABM també clou el seu comunicat agraïnt la col·laboració de les entitats, col·laboradors i exmembres de l’entitat i «a tots els que han fet crèixer un format que enteníem divers, multitudinari i de qualitat».