Aquest diumenge se celebra a Palafolls al Fira de la Pagesia

Arxiu Blanesaldia.com / JFG

Arxiu Blanesaldia.com / 

La Fira de la Pagesia de Palafolls celebra la seva segona edició el proper 15 de novembre i ho fa amb moltes novetats. Atès el tarannà agrícola del nostre municipi, des de les àrees de Promoció Econòmica i Cultura, enguany s’ha cercat el suport del productor local més proper i s’ha elaborat una proposta firal que combini l’activitat artesanal, l’exposició de producte de proximitat, la passejada didàctica, els tallers infantils i de demostració i el tast gastronòmic.

Tot plegat s’ha concretat en una programació amplia que es distribuirà amb l’organització d’una caminada guiada el dissabte 14 de novembre. A càrrec d’Oriol Bassa, tècnic de l’àrea de Medi Ambient, es visitaran hortes del nostre municipi i es coneixaran les verdures de la temporada. A més s’exposaran els avantatges de comprar productes propers i les seves qualitats nutricionals. Se sortirà a les 9 h des de l’església de Santa Maria. És un acte gratuït, de dificultat fàcil i es recomana portar roba i calçat còmode. Hi haurà un obsequi per a tots els assistents.

El diumenge 15 de novembre de 10 a 20 h a la plaça de Poppi, tindrà lloca la Fira de la Pagesia. Aquesta edició comptarà amb dos espais per visitar. Per una banda, la plaça de Poppi acollirà els firaires de tot tipus de prodcutes artesanals, queviures, axí com tallers de com es produeix la mel i com es fan els cistells de pagès. D’altra banda, al recinte del Teatre es podran veure exposats productes d’empreses vinculades al món agrícola de Palafolls: agricultura ecològica, horticultura, etc.

Paral·lelament hi ha programat a la plaça de Poppi a les 11 h un taller demostració de Batuda i grabellada de mongeta del ganxet a càrrec de Benjamí Alvarado per a grans i petits. Li prendrà el relleu a les 12.15 h, un tast gastronòmic de mongeta del ganxet a càrrec del restaurant Ca l’Estevenet.

Finalment a la tarda, a les 16.30 h, també a la plaça de Poppi, se celebrarà el taller I ara tu fas de pagès! on els més petits de la casa aprendran com es planta un producte d’horta de tardor. A càrrec de Xavier Salicrú i Miquel Riera.