L’àrea de Medi Ambient presenta el cicle de passejades ‘Descobrim Palafolls pas a pas’

Palafolls i el seu entorn vist des del castell de la població / JFG

Palafolls i el seu entorn vist des del castell de la població / JFG

Després de la bona rebuda del cicle de passejades 2014, enguany l’Ajuntament de Palafolls, a través de la seva àrea de Medi Ambient, presenta una nova programació de sortides per a la gent que li agrada caminar i descobrir l’entorn del nostre municipi Descobrim Palafolls pas a pas

El cicle consta de quatre passejades. La primera sortida tindrà lloc el diumenge 15 de marc i sota el títol Guaites del segle XXI: interpretem el territori, se sortirà de l’església de Santa Maria fins arribar al Castell de Palafolls travessant conreus i boscos on hi predominen les alzines, les sureres i els roures.

La segona passejada agafarà el relleu el 10 de maig. Amb el títol Pagesos de l’horta propera es visitarà tot caminant el pla agrícola de Palafolls.

El 20 de setembre la proposta serà resseguir la Tordera “resseguint l’extraordinari viatge d’una gora d’aigua”. I finalment el diumenge 11 d’octure es descobrirà l’entorn on s’hi ubicaven antigament en el nostre terme municipipal mines, fundicions i pous de glaç.

El cicle es dirigeix a les persones que els hi agrada caminar i anar al bosc i a la muntanya. El cicle compatarà amb el tret diferencial de comptar amb el guiatge d’un naturalista que anirà presentant la vegetació, la fauna, els usos i els aprofitaments de l’aigua que fan les persones.

Les passejades són gratuïtes i de dificultat fàcil per a persones a partir de 6 anys. Més informació de les passejades a les agendes mensuals del municipi i a www.palafolls.cat. Amb el suport de la Diputació de Barcelona.