Més de 16.000 determinacions analítiques a l’any controlen la qualitat de l’aigua de Tordera

Oficina d'Aqualia a Tordera

Oficina d’Aqualia a Tordera

Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigua de Tordera, realitza cada any 16.038 determinacions analítiques de l’aigua, en les quals es controlen un total de 91 paràmetres, tant fisicoquímics com microbiològics.

Aquestes dades les ha fet públiques el cap del Servei Municipal d’Aigua de Tordera, Damià Muñoz, qui ha explicat que la qualitat de l’aigua subministrada està sotmesa a un rigorós control, complint estrictament amb els requisits establerts en la reglamentació vigent, Reial Decret 140/2003, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà.

En compliment dels criteris marcats en aquesta normativa, Aqualia pren les mostres en diferents instal•lacions hidràuliques i en punts de la xarxa de distribució. En total, realitza 1.820 determinacions analítiques organolèptiques, 11.364 de control, 880 completes, que completa amb 11.944 de control de cloració.

Al mateix temps, se segueix un protocol d’autocontrol i gestió del proveïment segons aquest Reial Decret revisat per l’Autoritat Sanitària, pel qual cada any l’empresa és sotmesa a una inspecció del Programa de Vigilància i Control a Gestors d’Aigua de Consum Humà.

Les anàlisis de control es realitzen en el laboratori que aqualia té a Sant Feliu de Guíxols, que està certificat per AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) sota la norma UNE-EN ISO 9001:2008 per a control analític; i les anàlisis completes en el laboratori de Lleida, que està acreditat per ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) sota la norma UNE-EN ISO/IEC-17025 per a la realització d’anàlisi en aigües, acreditació que suposa el màxim reconeixement al que pot aspirar un laboratori des del punt de vista tècnic.

Els ciutadans de Tordera tenen a la seva disposició les dades relatives a la qualitat de l’aigua distribuïda i els resultats de les mostres analítiques realitzades, a través del Sistema d’Informació Nacional de Consum –SINAC- del Ministeri de Sanitat i Consum, http://sinac.msc.es