La policia local de Calella atribueix més de 200 grafits a un jove de la localitat després d’una acurada investigació

Grafitis en un carrer de Calella

Grafits en un carrer de Calella

Després de dies d’investigació, agents de la policia local han pogut atribuir l’autoria de més de 200 pintades a un jove de la localitat el qual ja havia estat denunciat pels mateixos fets l’any passat. Façanes d’edificis, persianes de garatges i locals, cabines telefòniques, mobiliari urbà, parets d’edificis municipals i cartelleres entre d’altres han estat els llocs on aquest jove estampava els seus grafits utilitzant retoladors, esprais i pintures.

Hi ha 32 punts de propietat municipal pintats, entre contenidors, portes d’armaris, parats, mòduls i altres elements, s’ha valorat que el cost d’aquests actes incívics serà aproximadament de 5.000 euros. A banda hi ha els danys a la propietat privada que han de ser valorats pels seus propietaris, els quals estan disposat a fer la reclamació i s’han mostrat agraïts perquè s’hagi empaitat a l’autor.

Tal com diu l’ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública, en el seu capítol cinquè, article 11, punt 2: «Els grafits, les pintades i d’altres conductes d’embrutiment i enlletgiment no només devaluen el patrimoni públic o privat, palesant llur deteriorament, sinó que principalment provoquen una degradació visual de l’entorn, tot afectant la qualitat de vida dels veïns o veïnes i visitants».

També cal destacar el punt 1 de l’article 12è: «És prohibit realitzar tota mena de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme, amb qualsevol matèria (tinta, pintura, matèria orgànica, o similars) o bé ratllant la superfície, sobre qualsevol element de l’espai públic, així com a d’interior o l’exterior d’equipaments, infraestructures o elements d’un servei públic i instal•lacions en general, inclosos transport públic, equipaments, mobiliari urbà, arbres, jardins i vies públiques en general».